Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΠΟΛΙΤΗ

"Μπορεί να κάνω κοσμικά, αλλά δεν είμαι μανταμίτσα"
«Πάντα πρόσεχα να μην “καίγομαι”. Στο “Πρωινό ΑNT1”, όταν μπήκα, έλεγαν ότι είμαστε όλοι ίσοι. Δεν υπάρχει αυτό»«Ποτέ δεν με “έφτιαξε” κανείς. Καθετί το έχω καταφέρει μόνη μου. Επειδή ήμουν χείμαρρος, πολλοί σοκαρίζονταν»
«Ο Λιάγκας είναι.......

 ακομπλεξάριστος και άνετος. Θα συνεργαζόμουν μαζί του σε κάποια εκπομπή»
«Η τηλεόραση έχει τρομερή δύναμη, αλλά πρέπει να έχεις δυνατή προσωπικότητα για να μη σε καταπιεί η τηλεοπτική εικόνα σου»
«Θα πρότεινα ένα πρωινό με Μαρία Ηλιάκη, Κατερίνα Ζαρίφη και Μαρία Μπεκατώρου, γαρνιρισμένες με έναν Μάκη Πουνέντη και έναν άλλον ωραίο»

Το πρωινό του ANT1, η παρέα του MEGA, o Λιάγκας, η Κατρίτση, η Καραβάτου, η Σταματέρη, ο Μουτσινάς, το... ιδεατό πρωινό με Ζαρίφη και Ηλιάκη, οι κοσμικοί αλλά και η άλλη όψη της, ο χωρισμός της, ο γάμος της και όλοι όσους αγαπά. Η Χριστίνα Πολίτη παραδίδει με χιούμορ μαθήματα ειλικρίνειας και αμεσότητας στην «Εspresso της Κυριακής»!
- Ξεκινώ με το «Πρωινό ANT1». Προκάλεσε έκπληξη πριν από λίγο καιρό η επιλογή σας να φύγετε από την καθημερινή ομάδα του πρωινού. Το μετανιώσατε;
Είμαι πολύ χαρούμενη που το έκανα, γιατί εξοικονομώ δυνάμεις και διοργανώνω πιο δημιουργικά πράγματα. Ακόμα και με την Ελένη (σσ. Μενεγάκη) που το συζήτησα -γιατί πάντα ζητώ τη συμβουλή ειδικών, όπως μια αγαπημένη κυρία του χώρου που αποκαλώ «Νίτσε»- μου είπε: «Δεν χρειάζεται παραπάνω». Δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για τη συγκεκριμένη εκπομπή όπως είναι στημένη.

- Νιώσατε κάποια στιγμή ότι δεν ταιριάζετε με την ομάδα;
Δεν αισθάνθηκα ότι δεν ταιριάζω σαν άνθρωπος με την ομάδα, αλλά πως υπολειτουργούσα. Αν έκανα δηλαδή κάστινγκ για εκπομπή, δεν θα με επέλεγα ως καθημερινό πανελίστα με το συγκεκριμένο team χωρίς να με «ξεζουμίσω» [Η Χριστίνα Πολίτη έχει ξαναπαντρευτεί και έχει αποκτήσει δεύτερο γιο. «Δεν έχω κανένα κόλλημα με τις ηλικίες, ούτε ανασφάλεια».] ».

- Πολλοί είπαν ότι δεν σας αξιοποίησαν όπως θα έπρεπε…
Ισως, αλλά αυτό ήταν κάτι που έπρεπε να είχε προκαθοριστεί από την αρχή. Ο ρόλος που τελικά μου δόθηκε ήταν ένας ο οποίος μπορούσε να καλυφθεί άνετα από κάποιον άλλον που έχει την εμπειρία του σχολίου και του αρέσει να βγαίνει στην τηλεόραση και να λέει τρεις κουβέντες. Προτιμώ να ασχοληθώ με εξωτερικά θέματα ή να γράψω για το μπλογκ μου στο Gossip-tv.gr. Στη ζωή μου πάντα πρόσεχα να μην «καίγομαι». Σε αυτήν την εκπομπή, όταν μπήκα, έλεγαν ότι είμαστε όλοι ίσοι, μια παρέα… Παρέα είμαστε, όμως δεν υπάρχει ίση παρέα σε καμία εκπομπή, όσο και συμπαθητικοί να είναι οι άνθρωποι. Γι’ αυτό πρέπει να ξεκαθαρίζονται οι ρόλοι. Αρα, τώρα είναι όλα καλά, γιατί τώρα τους φέρνω πράγματα απέξω.

- Αρκετοί υποστηρίζουν, για παράδειγμα, ότι οι δύο παρουσιαστές δεν έχουν χημεία μεταξύ τους και με το πάνελ…
Είναι κάτι που ειλικρινά έχω βαρεθεί να ακούω. Το κλίμα είναι πάντως εξαιρετικό και οι συνεργάτες εμπρός και πίσω από τις κάμερες ένας κι ένας.

- Λέτε πάντα τη γνώμη σας καθαρά. Αυτό έχει κόστος;
Ισως. Δεν έχω πρόθεση να θίξω κανέναν όταν λέω τη γνώμη μου. Δεν ρίχνω «καρφιά» χωρίς λόγο. Δεν θέλω να είμαι αρνητική. Μιλάω ελεύθερα. Πάντα ήμουν έτσι… Από παιδάκι.

- Το… πληρώσατε αυτό;
Μπορεί να το έχω πληρώσει. Ενώ ξέρω πολύ κόσμο, δεν είχα ποτέ εύνοια. Ποτέ δεν με «έφτιαξε» κανείς. Καθετί το έχω καταφέρει μόνη μου. Επειδή ήμουν χείμαρρος, πολλοί σοκαρίζονταν. Αλλά ήταν ειλικρινές.

- Σας πολέμησαν;
Το σκάλισμα, όποτε και εάν γίνεται, το νιώθω πίσω μου. Εχω τρομερή διαίσθηση, παράλληλα με αναισθησία. Δεν με αφορούν οι μικρότητες, τις προσπερνώ. Ενας άνθρωπος που κάνει σωστά αυτό που κάνει δεν έχει να φοβάται τίποτα.

- Φέτος η τηλεόραση βιώνει τη χειρότερη χρονιά της. Ποιοι θα επιβιώσουν του χρόνου;
Θα επιβιώσουν αυτοί που είναι αληθινοί και πραγματικοί στον κόσμο, ενώ παράλληλα γνωρίζουν καλά το αντικείμενό τους και κάνουν και καλά τη δουλειά τους.

- Υπάρχει μια τηλεοπτική παρέα που… ζηλεύετε και θα θέλατε να είστε μαζί τους;
Αγαπώ τις παρέες. Μου αρέσει η παρέα του MEGA που είναι χύμα και πειράζονται δημοκρατικότατα. Η Σάσα Σταμάτη είναι η αγαπημένη μου τηλεοπτική φιγούρα -αγαπημένες «κόντρες» με Τάσο Θεοδώρου- όπως μαζί με τον Νίκο Μουτσινά. Αγαπώ τους «Δέστε τους», ζηλεύω με την καλή έννοια τον Φώτη και τη Μαρία που δουλεύουν μαζί χρόνια κολλητοί και πεθύμησα τον Γκουντάρα. Αγαπώ τη Ναταλία Γερμανού και τον Θέμη Γεωργαντά. Η Ναταλία έχει την καλύτερη τηλεοπτική φωνή από όλες. Μου αρέσει πολύ η Ελεονώρα Μελέτη. Εχει πολύ καλή χημεία με το πάνελ, που είναι δυναμικό και με τεκμηριωμένη άποψη.

- Αν σας πρότειναν από το MEGA την επόμενη σεζόν να συμμετάσχετε στο πρωινό, θα πηγαίνατε;
Δεν έχω ιδέα, γιατί τώρα αυτή η περίοδος είναι σαν του σχολείου, που θες να έχεις χρόνο για διακοπές! Θα πήγαινα όμως με ανθρώπους που μπορώ να κάνω πραγματική επαγγελματική παρέα. Ο Λιάγκας είναι ακομπλεξάριστος και άνετος άνθρωπος και οι συνεργάτες του κέρδισαν από την εμπειρία του. Αυτό που θα πρότεινα εγώ είναι ένα πρωινό με γυναίκες όπως η Μαρία Ηλιάκη, η Κατερίνα Ζαρίφη και η Μαρία Μπεκατώρου, γαρνιρισμένες με έναν Μάκη Πουνέντη και έναν άλλον ωραίο για ντεκόρ. Εκεί θα πήγαινα με τρέλα!
«ΣΥΜΠΑΘΩ ΤΗΝ ΚΑΡΑΒΑΤΟΥ»
- Προσφάτως, σχολιάσατε μια συνέντευξη της Κατερίνας Καραβάτου, όπου μεταξύ άλλων με έναν τρόπο είπατε ότι «υπάρχει ζωή και μετά την τηλεόραση». Ορισμένοι το μετέφρασαν πως «η Πολίτη χτυπά την Καραβάτου». Σας ενόχλησε;
Τα έχω συνηθίσει αυτά. Δεν χτυπάω κανέναν, πόσω μάλλον την Κατερίνα που τη συμπαθώ. Τη θεωρώ πολύ τυχερή που έκανε μια ωραία οικογένεια και λίγο υπερβολική που έκλαψε με το καμπανάκι του «Κους κους». Υπάρχουν τόσοι άνθρωποι που χάνουν τις δουλειές τους και ο χώρος συρρικνώνεται. Με όλα αυτά τα κανάλια και τις εκπομπές καταλήξαμε να έχουμε δεκαπέντε χιλιάδες παρουσιάστριες. Η Κατερίνα θα τον βρει τον δρόμο της και είναι άξια να κάνει πράγματα και εμπρός και πίσω από τον φακό.

- Εχετε δει δυστυχισμένους ανθρώπους στα πλατό;
Δεν τους λέω δυστυχισμένους. Υπερεκτιμημένους και καβαλημένους ενίοτε...

- Μου κάνει εντύπωση πως, ενώ είστε μέσα στην τηλεόραση, την κρίνετε σαν να είστε εκτός…
Μα πάντα παραμένω εκτός. Εγώ είμαι εγώ, η Χριστίνα, η φίλη των φίλων μου. Δεν είμαι η κλασική κοσμικογράφος, ούτε καμιά social climber. Εναν μήνα γράφω για τα βουνά στο Πήλιο. Εβλεπα κοσμικογράφους που έπαιρναν τον εαυτό τους στα σοβαρά και έλεγα για όνομα του Θεού, πόσο ακόμα θα κάνω αυτή τη δουλειά. Ελα όμως που έχει ζήτηση και το προτιμώ από το να κάνω συνεντεύξεις σε αδιάφορους εγχώριους σταρ. Και στην τηλεόραση παραμένω τηλεθεατής και πάντα θα προσπαθώ να μην κονφορμαριστώ σε κανέναν φτιαχτό ρόλο.

Η πρώτη κοσμική εκπομπή και η Κατρίτση, που «δεν ήταν κυρία των σαλονιών»

- Εχετε αισθανθεί ότι θα μπορούσατε να έχετε μια πολύ διαφορετική πορεία που ανεκόπη; Τόσα χρόνια στο ρεπορτάζ και ουσιαστικά στην τηλεόραση βγήκατε πέρυσι…
Η πορεία μου ήταν ακριβώς αυτή που ήθελα. Είχα ξαναβγεί με εκπομπή το 1999. Εκανα την πρώτη «κοσμική» εκπομπή, το «Jet set», στο STAR με σούπερ συνεργάτες, ένα live downtown που ήταν ένα πιο εξειδικευμένο «Κάτσε καλά». Μάλιστα, τότε ο ΑΝΤ1 μου είχε προτείνει να κάνουμε μια κυριακάτικη εκπομπή με high life, που ήταν και της μόδας, όπως το «E Entertainement». Δεν ήθελα να χαλάσω τις σχέσεις μου με το STAR και δεν ήμουν καθόλου έτοιμη να γίνω τηλεοπτική περσόνα. Επίσης, δεν ήθελα να ταυτιστώ τόσο δυναμικά με το είδος. Αλλο στα περιοδικά που τα αγόραζαν επιλεκτικά και ήμουν πίσω από το παραβάν. Μπορεί να κάνω κοσμικά, αλλά δεν είμαι «μανταμίτσα». Το πανκ κοσμικογράφος που είχε γράψει η Αλεξάνδρα Τσόλκα είναι μια αγαπημένη λεζάντα. Ανάλογη εκπομπή έναν χρόνο μετά έκανε η Ελενα Κατρίτση. Πήρε τον Χρήστο Ζαμπούνη, έβαλε Gavello και πούλησε highlife. Εγώ έχω μια ιδιάζουσα τρέλα στο κεφάλι μου: είμαι ανταποκρίτρια από την πρώτη θέση. Δεν με ενδιαφέρει να είμαι διάσημη, ούτε «καλοντυμένη». Η τηλεόραση έχει τρομερή δύναμη, αλλά πρέπει να έχεις και αρκετά δυνατή προσωπικότητα για να μη σε καταπιεί η τηλεοπτική εικόνα σου.

- Θεωρείτε ότι η Κατρίτση δεν «το είχε» αυτό το είδος προγράμματος;
Μα, η Ελενα δεν ήταν η κυρία των σαλονιών. Εκανε κάτι που τότε όλοι πίστευαν πως πουλάει και όποιος το έκανε πρώτος θα ήταν και ο πιο μάγκας. Από τότε πήγε σε εκ διαμέτρου αντίθετη εκπομπή. Θυμάμαι όμως τον τότε διευθυντή του καναλιού που με ρώτησε στο meeting, όταν είχαμε μόλις πάει στο σπίτι της Δέσποινας Βανδή και μας είχε ξεναγήσει στον χώρο και στις ντουλάπες της, «ποιον αφορά αυτή η εκπομπή;». Η τηλεοπτική ιστορία απέδειξε ποιον αφορά και μέχρι σήμερα έβλεπα να «ψάχνει» τα ρούχα της Τάμτα η Μαρία Σταματέρη. Τι να κάνει η γυναίκα, τι να κάνουν οι αρχισυντάκτες, τι να κάνουν οι παρουσιαστές, όταν τελικά αυτό είναι που ανεβάζει τις τηλεθεάσεις;

- Εχετε περάσει δύσκολα στη ζωής σας;
Αρκετές περιόδους, ναι. Η χειρότερη περίοδος ήταν η αρρώστια και ο θάνατος του πατέρα μου, θάνατοι και αρρώστιες φίλων μου. Αυτά τα πράγματα με κλονίζουν. Η ζωή μού έχει φερθεί προς το παρόν πολύ ωραία και συνεχίζω να είμαι στο τιμόνι της.

- Αλλαξε ο τρόπος ζωής σας όταν χωρίσατε;
Φυσικά και άλλαξε. Εχασα τον πατέρα μου, χώρισα και ήμουν με τη μητέρα μου μόνη, με ένα μικρό παιδί. Ετσι, μηδένισα πάλι και ξαναέζησα μια ωραία ζωή με παιδί.

- Πώς ήσασταν τότε;
Εκ των υστέρων διαπίστωσα ότι ήμουν πολύ δυνατή. Προσπαθούσα να επιβιώσω συναισθηματικά βρίσκοντας πάντα θετικά σε όλες σχεδόν τις καταστάσεις και παράλληλα, επειδή ο πατέρας μου με συμβούλευε να είμαι ανεξάρτητη, είχα μέσα μου το δαιμόνιο της αυτοσυντήρησης.
- Φτάσατε στη ζωή σας στον πάτο;
Ποτέ. Σκέπτομαι καθαρά. Τα μόνα πράγματα που δεν μπορώ να… ντιλάρω είναι τα προβλήματα υγείας. Εβλεπα πάντα όμως πόσο σύντομη είναι η ζωή και χαίρομαι και κάνω τον σταυρό μου κάθε μέρα. Κάθε πρωί ξυπνάω χαρούμενη και δεν κάνω ποτέ μούτρα.

- Εδώ και λίγα χρόνια έχετε παντρευτεί ξανά. Με τον σύζυγό σας έχετε κάποια χρόνια διαφορά ηλικίας. Αυτό σας προκάλεσε ανασφάλεια;
Δεν έχω πρόβλημα με τις ηλικίες και κανένα κόλλημα γενικά. Επειδή δεν είμαι γραφική, δεν έχω και ανασφάλεια σαν γυναίκα. Εζησα μια πάρα πολύ ωραία ζωή και εύχομαι να συνεχίσει να είναι ωραία και στο μέλλον. Είχα εξαιρετικούς συντρόφους, πολύ καλές σχέσεις και δεν έχω απωθημένα. Παίρνω τη ζωή όπως έρχεται και προσέχω να κάνω σωστές επιλογές.

- Εχετε απατήσει στις σχέσεις σας;
Εχω απατήσει και έχω φύγει αμέσως.

- Εχετε αντιστοίχως απατηθεί;
Από τους σημαντικούς, όχι.

- Νιώθω ότι ακόμα και όταν χωρίζατε διατηρούσατε καλές σχέσεις με τους συντρόφους σας…
Δεν θέλω να χάνονται από τη ζωή μου οι άνθρωποι με τους οποίους έχουμε ωραίες κοινές μνήμες. Στις σχέσεις για μένα αφροδισιακά λειτουργούν η ευγένεια, η επικοινωνία και το χιούμορ. Το σεξ δεν με έχει σύρει πουθενά…

- Υπήρξατε σε περιόδους της ζωής σας αυτοκαταστροφική;
Οχι, δεν έπινα ποτέ, εκτός μπουζουκιώνν και εκτάκτως, δεν έχω κάνει ποτέ ναρκωτικά, δεν καπνίζω, δεν θα με δεις κουρέλι πουθενά. Δεν έχω κάνει δηλαδή βίο αβίωτο!
ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΙΤΣΑΣ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια