Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κρέων ο Στάθης Ψάλτης

Η ιδέα ανήκει στο Δημήτρη Μπίτο, με τις τολμηρές συλλήψεις, που θα σκηνοθετήσει την «Αντιγόνη» στη Μικρή Επίδαυρο το καλοκαίρι στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Αθηνών-Επιδαύρου.

Από «Πολίτης... Γάμα Κατηγορίας» με... αλεξίπτωτο Κρέων στη Μικρή Επίδαυρο ο Στάθης Ψάλτης; Η ιδέα ανήκει στο......

 Δημήτρη Μπίτο, με τις τολμηρές συλλήψεις, που θα σκηνοθετήσει την «Αντιγόνη» -ο νεότερος σκηνοθέτης της δημοφιλούς τραγωδίας επί ελληνικού εδάφους- στο πλαίσιο του Φεστιβάλ Επιδαύρου.
 Προβοκάτορας ή άνθρωπος με αίσθημα δικαίου;
 Ο Στάθης Ψάλτης μπορεί για πολλούς να «κάηκε» στα 80's γυρνώντας σε ίλιγγο τη μια βιντεοταινία με «εύγλωττο » τίτλο μετά την άλλη («Και ο πρώτος ματάκιας», «Ο Πρωτάρης μπάτσος και η τροτέζα» κ.ο.κ. film που σήμερα έφτασαν να θεωρούνται cult).
Και σίγουρα αναλώθηκε σκηνικά σε επιθεωρήσεις που υποτιμούν αν δεν κακοποιούν ένα υποκριτικό ταλέντο -κι εκεί πέρα όμως με ένα τρόπο «έλαμπε».
Ωστόσο, άλλες ήταν -το ξέραμε πάντα- οι ερμηνευτικές δυνατότητες αυτού του πολύ ιδιαίτερου ηθοποιού με την εργογραφία που μόνο να κοσμήσει δεν μπορεί ένα curriculum vitae.
Ποτέ δεν του δόθηκε η ευκαιρία ή ποτέ δεν την άρπαξε -με μοναδική «αναλαμπή» τους αριστοφανικούς « Βατράχους» το 1994;
Είναι αργά να την αρπάξει σήμερα στα 61 του χρόνια, έχοντας σωρρευμένους τόνους επιθεωρησιακών σκέτς στις πλάτες του;
Ο Τσαρούχης, αντιστρέφοντας το γνωστό αφορισμό, δίδασκε «ποτέ δεν είναι νωρίς».
Έτσι ή αλλιώς, και μόνο με το ενδεχόμενο της συμμετοχής του στα Επιδαύρια ο δείκτης ενδιαφέροντος της παραγκωνισμένης Μικρής Επιδαύρου εκτοξεύεται στα ουράνια.
[Ιωάννα Κλεφτόγιαννη]

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια