Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Κατσαρίδες: χρήσιμε​ς στην επιστήμη

Δύσκολο θα πετύχεις άνθρωπο που δεν αηδιάζει με τις κατσαρίδες.
Προσωπικά, έχω και χειρότερο, αλλά η αλήθεια είναι ότι και πάλι δε χαίρομαι όταν τις αντικρίζω..
Όπως και να έχει, τα όχι και τόσο "συμπαθή" έντομα είναι ιδιαίτερα ...ανθεκτικά - και όχι μόνο - έτσι οι επιστήμονες αποφάσισαν να....

 τα αξιοποιήσουν, θεωρώντας ότι μπορούν να αποδειχθούν πολύτιμα σε ποικιλία εφαρμογών, όπως έρευνα, διάσωση ή και κατασκοπεία.
Έτσι, εδώ και αρκετό καιρό, προσπαθούν να βρουν ένα τρόπο να αξιοποιήσουν τις κατσαρίδες ως "robobugs", τα οποία θα μπορούν να παρακολουθούν από μακριά.
Το Case Western Reserve University έκανε κάποια σημαντικά "βήματα" στις συγκεκριμένες έρευνες, δημοσιεύοντας κάποιες ερευνητικές εργασίες που περιγράφουν με ποιον τρόπο τα έντομα με ...ηλεκτρονικούς αισθητήρες θα μπορούν σύντομα να γίνουν πραγματικότητα.
 Ένα σημαντικό πρόβλημα στο συγκεκριμένο ερευνητικό πεδίο ήταν πάντα το γεγονός ότι η ισχύς για ένα τέτοιο εγχείρημα ήταν πολύ μικρή.

Οι νέες έρευνες περιγράφουν μία νέα διαδικασία, κατά την οποία οι επιστήμονες μπορούν να εκμεταλλευτούν την ισχύ από την κίνηση των εντόμων, ακόμη και από τη χημική αντίδραση που προκύπτει όταν αυτά λαμβάνουν τροφές.

Ο καθηγητής χημείας Daniel Scherson και η ομάδα του βρήκαν έναν τρόπο να δημιουργούν ισχύ από την πρόσληψη τροφής των κατσαρίδων.
Μετατρέποντας την τροφή σε ηλεκτρόνια και, στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας αυτό ως ηλεκτρική ενέργεια που τροφοδοτεί τους μικρούς αισθητήρες οι οποίοι βρίσκονται στα έντομα και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για τη μετατροπή τους σε "robobugs".

Προηγούμενοι μέθοδοι σε αυτή την έρευνα απαιτούσαν μόνο την κίνηση για τη δημιουργία ενέργειας, αλλά φαίνεται πως οι νέες τεχνικές μπορούν να παρέχουν άφθονη ισχύ για ένα τέλειο σκαθάρι "κατάσκοπο", το οποίο θα βρίσκεται σύντομα στην υπηρεσία της επιστήμης.
DiGitaL LiFe

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια