Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια

Εντατικοποιούν τις δράσεις και τους ελέγχους σε όλη την επικράτεια οι υπηρεσίες της ΕΛΑΣ, ενόψει των εορτών του Πάσχα και προκειμένου να αντιμετωπιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο το φαινόμενο της παράνομης κατοχής, κατασκευής, διακίνησης, εμπορίας και χρήσης κροτίδων, φωτοβολίδων, βεγγαλικών κ.λπ. απαγορευμένων  πυροτεχνικών ειδών.
Το Αρχηγείο απηύθυνε στις υπηρεσίες του ειδικότερες εντολές και κατευθύνσεις, για λήψη αυξημένων μέτρων, καθ’ όλη τη διάρκεια της περιόδου των εορτών του Πάσχα, ώστε να προστατευτούν οι πολίτες και να αποτραπούν ατυχήματα και περιστατικά τραυματισμών.

Στο πλαίσιο αυτού περιλαμβάνονται:

* Έλεγχοι σε χώρους κατασκευής, αποθήκευσης και εμπορίας πυροτεχνικών ειδών.

* Εντατικοποίηση των ελέγχων σε διάφορα καταστήματα (περίπτερα, καταστήματα ψιλικών, παιδικών παιγνίων κ.τ.π.), όπου ενδέχεται να πωλούνται τέτοια είδη, καθώς και σε πλανοδίους μικροπωλητές.

* Αυστηρή εφαρμογή της νομοθεσίας σε όλες τις περιπτώσεις, που διαπιστώνουν σχετικές παραβάσεις, σε συνεργασία με τις συναρμόδιες Αρχές (κατασχέσεις, ενημέρωση τοπικών ΔΟΥ, κίνηση διαδικασιών αφαίρεσης ή ανάκλησης αδειών κ.λπ).

* Συνεργασία με τις αρμόδιες τελωνειακές αρχές, για λεπτομερή και ουσιαστικό έλεγχο των εισαγομένων-μεταφερόμενων εμπορευμάτων, ώστε να αποτραπεί η εισαγωγή και μεταφορά απαγορευμένων πυροτεχνικών ειδών ή ειδών χωρίς την σχετική άδεια.

Μελέτη και ο έγκαιρος σχεδιασμός λήψης επιπρόσθετων μέτρων τάξης και ασφαλείας στους Ιερούς Ναούς, κατά τη διάρκεια των θρησκευτικών εκδηλώσεων της Μεγάλης Εβδομάδας και ιδιαίτερα κατά τις Ακολουθίες του Επιταφίου και της Αναστάσεως, προκειμένου να αποτραπεί η χρήση τέτοιων ειδών.

Η Ελληνική Αστυνομία επισημαίνει ότι τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια και υπενθυμίζει ότι:

Η κατασκευή, εμπορία, αγορά, κατοχή και χρήση κροτίδων και συσκευών εκτόξευσης αυτών από οποιονδήποτε απαγορεύεται.

Η αγορά βεγγαλικών και πυροτεχνημάτων είναι παράνομη.

Να αποτρέπονται τα παιδιά από τη χρήση ή την αυτοσχέδια κατασκευή τους.

Να ενημερώνονται τα παιδιά για τους κινδύνους σοβαρού τραυματισμού, ακόμα και ακρωτηριασμού.

Να μην επιτρέπεται σε παιδιά να προσεγγίζουν χώρους παράνομης καύσης των ειδών αυτών, διότι κανείς δεν εγγυάται ότι δεν θα προκληθεί ατύχημα.

Οι ενήλικες να μην χρησιμοποιούν βεγγαλικά και πυροτεχνήματα, γιατί υπάρχει κίνδυνος να μίμησης από τα παιδιά. 

ΣΧΟΛΙΑ

1 Σχόλια

  1. Σίγουρα τα βεγγαλικά και τα πυροτεχνήματα δεν είναι παιχνίδια.
    Όμως,τα πυροτεχνήματα που προμηθευόμαστε από καταστήματα που έχουν την νόμιμη άδεια πληρούν όλες τις προϋποθέσεις που ορίζει το κράτος αλλά και η ευρωπαϊκή ένωση για την ασφάλεια του χώρου και των παρευρισκόμενων.

    ΑπάντησηΔιαγραφή