Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η δίαιτα του DNA που κάνει τις σταρ-κορμάρες

Οι εγχώριες σταρ έχουν ξετρελαθεί πραγματικά με την μέθοδο αδυνατίσμτος του Χόλιγουντ για να βαδίσουν στα χνάρια της Αντζελίνας Τζολί, της Τζένιφερ Άνιστον και πολλών άλλων διάσημων σταρ.

Σύμφωνα με το περιοδικό Ciao, η Ελένη Μενεγάκη, η Άννα Βίσση, η Έλλη Κοκκίνου, η Ρούλα Κορομηλά, η Έλενα Παπαρίζου, η Δέσποινα Βανδή και πολλές άλλες εγχώριες σταρ, έχουν μπει στη διαδικασία να αποκτήσουν την δική τους δίαιτα DNA για να γίνουν κορμάρες!
Διάβασε παρακάτω ποιες ελληνίδες σταρ έχουν ήδη στείλει δείγματα DNA και κυρίως τι ακριβώς είναι αυτή η διάσημη δίαιτα!

Εγχώριες σταρ που έχουν στείλει δείγματα: η Ελένη Μενεγάκη είναι από τις γυναίκες που αγαπούν το σώμα τους και σύμφωνα με το περιοδικό Ciao, είναι από τις πρώτες που έδειξαν ενδιαφέρον για την συγκεκριμένη δίαιτα μιας και όχι μόνο κάνει διατροφή εδώ και χρόνια με τον Ηλία Σακκά αλλά έχει δοκιμάσει τα πάντα (μέχρι και να στερηθεί αγαπημένα της φαγητά) σε περιόδους που χρειάστηκε να χάσει βάρος.
Η Έλενα Παπαρίζου επίσης που είχε πολλές αυξομειώσεις βάρους τα τελευταία χρόνια διαβάζουμε ότι έχει δείξει ενδιαφέρον για να μάθει πώς τα γονίδια της μπορούν να την αδυνατίσουν ενώ η Άννα Βίσση δεν έχει κρύψει ότι έχει ταλαιπωρηθεί πολύ τελευταία από εξαντλητικές δίαιτες ενώ έχει να φάει τηγανητές πατάτες πάνω από 8 χρόνια, ενώ σύμφωνα με το περιοδικό έχει ενθουσιαστεί με την βοήθεια που μπορούμε να πάρουμε από τα κύτταρα μας για να φτιάξουμε το κορμί μας!

Τι είναι η δίαιτα του DNA; η μοριακή βιολογία σήμερα μας δίνει τη δυνατότητα να δούμε τις ελλείψεις του κυττάρου, αλλά και τα σημεία εκείνα στα οποία έχει μπλοκάρει η ενέργεια , δηλαδή με άλλα λόγια η διατροφολογία που γίνεται βάσει της μελέτης του κυττάρου, αναγνωρίζει τις ανάγκες του οργανισμού για σημαντικές διατροφικές ουσίες (όπως ένζυμα, αμινοξέα, αντιοξειδωτικά, βιταμίνες, ιχνοστοιχεία), έτσι ώστε να βρει τι έχει ανάγκη ο κάθε οργανισμός για να καταναλώσει για να διατηρήσει τη φόρμα του για πάντα.

Πόσο διαρκεί: η δίαιτα του DNA διαρκεί από 9 έως 12 μήνες και έχει διάφορα στάδια. Στο πρώτο στάδιο, περιλαμβάνει μια βατή διατροφή έτσι ώστε να μην γίνει απότομη μετάβαση αλλά η διατροφή προσαρμόζεται στις διατροφικές συνήθειες του καθένα. Το βασικό είναι ότι δίνεται μια λίστα με τροφές υψηλές σε θρεπτική αξία έτσι ώστε ο οργανισμός να εκπαιδεύεται στις τροφές εκείνες που του κάνουν καλό. Έτσι στο τέλος τις περιόδου της διατροφής με τη μέθοδο του DNA όχι μόνο έχουν χαθεί τα περιττά κιλά αλλά έχει βελτιωθεί και η υγεία όποιας το αποφασίσει!

Ας μιλήσουν τα κύτταρα: το γενετικό τεστ ελέγχει τις μεταλλάξεις σε τρία γονίδια, τα FABP2, PPARG και ADRB2 που σύμφωνα με τους επιστήμονες σχετίζονται με τον μεταβολισμό και την δυσκολία απώλειας βάρους.
Οι μεταλλάξεις στο γονίδιο FABP2, αυξάνουν την απορρόφηση των λιπαρών από το έντερο πράγμα που σημαίνει ότι όσες το έχουν πρέπει να ξεχάσουν τα λιπαρά για να χάσουν βάρος ενώ τα γονίδια PPARG και ADRB2 επηρεάζουν την αντίδραση των κυττάρων στην ινσουλίνη και κάποιες μεταλλάξεις τους ευνοούν την απορρόφηση του λίπους απότ ην ζάχαρη ή τους υδατάνθρακες.
www.womenonly.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια