Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο δεκάλογος του καλού υπαλλήλου

The ten commandments of the good employee
Είμαι σίγουρος ότι σας έχει τύχει πολλές φορές στη δουλειά σας να δεχθείτε παρατήρηση από ανώτερο σας επειδή δεν κάνατε καλά μια δουλειά ή επειδή παραλείψατε κάποιον κανόνα του εθιμοτυπικού της εταιρείας.
Όσα θα διαβάσετε παρακάτω ισχύουν για ιδιωτικές επιχειρήσεις και όχι στο Δημόσιο , όπου είναι... άνευ ουσίας !!
 Επίσης δεν ισχύουν σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, για τα οποία θα αναφερθώ μια άλλη φορά!
Επίσης θα συμβούλευα , οι υπάλληλοι που με διαβάζουν να μην ακολουθήσουν τον δρόμο της ψευδούς καταμήνυσης του εργοδότη τους και το μπλέξιμο σε δικαστήρια , όπου θα ξοδέψετε μεγάλο χρηματικό ποσό , που είμαι σίγουρος ότι δεν σας περισσεύει ….
The ten commandments of the good employee
Λοιπόν, έχουμε και λέμε:

Κανόνας 1ος
Περπατάτε γρήγορα στους διαδρόμους της εταιρείας και φροντίζετε πάντα να κρατάτε στα χέρια σας χαρτιά. Ακόμα καλύτερα θα είναι αν τα κοιτάτε ξεφυσώντας και λέγοντας φράσεις του τύπου: «το πέτυχα επιτέλους…», «μια εβδομάδα ξενύχτια δεν πήγαν χαμένα». Το ιδανικό θα ήταν βέβαια να σας έβλεπαν να τα στοιβάζετε στο πορτ μπαγκάζ φεύγοντας αργά το βράδυ.

Κανόνας 2ος
Με ανοιχτή πάντα την πόρτα του γραφείου σας φροντίζετε να σας βλέπουν όσο γίνεται περισσότεροι να χτυπάτε τα πλήκτρα του υπολογιστή σας και να κοιτάζετε με ένα παγωμένο βλέμμα την οθόνη. Μερικά επίσης επιφωνήματα του τύπου «Yes!!» και κάποια «Μπράβο μου!» με τον εαυτό σας δεν θα ήταν άσχημα! Φροντίστε τα επιφωνήματα αυτά να είναι όσο γίνεται πιο δυνατά για να σας ακούσει το αφεντικό!

Κανόνας 3ος
Προς θεού ποτέ, μα ποτέ, μην τακτοποιείτε το γραφείο σας. Τακτικό γραφείο σημαίνει άνθρωπος με ελεύθερο χρόνο στη διάθεση του και δεν θέλουμε να σκεφτούν κάτι τέτοιο τα αφεντικά, έτσι δεν είναι; Αν σας λείπουν χαρτιά για να το γεμίσετε, μπορείτε άνετα να κάνετε νυχτερινές επιδρομές στα καλάθια αχρήστων των συναδέλφων σας, πριν φυσικά σας δει η καθαρίστρια ή κάποιος άλλος!

Κανόνας 4ος
Ποτέ μην απαντάτε όταν σας καλούν στο τηλέφωνο. Πάλι με ανοιχτή την πόρτα, φροντίστε όλοι να σας βλέπουν να δουλεύετε στον υπολογιστή και ταυτόχρονα να ακούτε τον τηλεφωνητή σας. Επίσης να θυμάστε πάντα να απαντήσετε σε όσους σας κάλεσαν αλλά μόνο κατά την ώρα του μεσημεριανού διαλείμματος, πως αλλιώς θα πιστέψουν ότι δουλεύετε ακόμη και στα διαλείμματα σας!

Κανόνας 5ος
Πάντα να δίνετε την εντύπωση ότι βιάζεστε και ότι εκείνη τη στιγμή θα έπρεπε να βρίσκεστε αλλού, σε ένα άλλο σημαντικότερο ραντεβού από εκείνο στο
οποίο βρίσκεστε. Κοιτάζετε συχνά το ρολόι, λέγοντας ακατάληπτες φράσεις του τύπου «… δέκα παρά είκοσι … αχ, πρέπει να φύγω , έχω τόσο πολύ δουλειά ακόμη!! κ.τ.λ. »

Κανόνας 6ος
Φροντίστε να φεύγετε αργά το βράδυ από το γραφείο και να περνάτε μπροστά από τα γραφεία όσο περισσότερων διευθυντών μπορείτε. Όσο πιο αργά φεύγετε τόσο πιο καλά. Ούτως ή άλλως, από το να δειπνήσετε σπίτι σας με τα πεθερικά σας που θα έρθουν απόψε, καλύτερο είναι να τηλεφωνείτε ολόκληρο το απόγευμα σε παλιές σας ιστορίες, να χαζεύετε στο Διαδίκτυο, να μιλάς  στα διάφορα chat rooms  και να λύνετε σταυρόλεξα.

Κανόνας 7ος
Μην ξεχνάτε γενέθλια, ονομαστικές γιορτές  και σημαντικές ημερομηνίες των στελεχών της εταιρείας σας. Όλοι είναι εύκολο να θυμούνται πότε είναι του Αγίου Δημητρίου, πόσοι όμως ξέρουν ότι η επέτειος γάμου του Διευθυντή Παραγωγής  είναι στις 6 του Φλεβάρη?
The ten commandments of the good employee
Κανόνας 8ος
Φροντίστε να υπάρχουν άφθονα συμπληρώματα διατροφής και  βιταμίνες πάνω στο γραφείο σας, σε σημείο που φυσικά να φαίνονται. Επίσης να υπάρχουν πάνω στο γραφείο σας διαφημίσεις  γνωστών γυμναστηρίων της πόλης σας. Μην ξεχνάτε ότι « νους υγιής εν σώματι υγιές ». Επίσης  να δείξετε ότι σας ενδιαφέρει να χάσετε κιλά. Γι’ αυτό καλό θα είναι να υπάρχουν στο γραφείο σας  διαφημίσεις του στυλ «Σήμερα 90 κιλά αύριο 80».

Κανόνας 9ος
διαβάστε προσεκτικά διάφορα εγχειρίδια υπολογιστών και Ιντερνέτ, απομνημονεύστε όποια δύσκολη ή ακαταλαβίστικη λέξη βλέπετε και χρησιμοποιείτε την συνεχώς σε συζητήσεις σας με τα στελέχη της εταιρείας. Οι εκφράσεις «εναλλακτική πλατφόρμα», «διαδραστική υπέρβαση» και  «προσβάσιμες υπερλεωφόροι»  ποτέ δεν χάνουν την αποτελεσματικότητα και την χρησιμότητα τους…

Κανόνας 10ος
Κρατάτε μυστική την ηλεκτρονική αλληλογραφία σας. Να έχετε παντού κωδικούς και προσοχή μη χρησιμοποιείτε για password την ημερομηνία γέννησης σας, το όνομα της γυναίκας σας (επίσημης ή όχι), της ομάδας σας ή του σκύλου σας. Αν αυτό το μήνυμα το δει ο διευθυντή σας, όλα τα παραπάνω πήγαν χαμένα- το ίδιο φοβάμαι και η θέση σας!

Ξέρω ότι σήμερα σας μίλησα για ορισμένη κατηγορία ιδιωτικών υπαλλήλων , αυτών που δουλεύουν σε γραφείο. Μια άλλη φορά θα σας δώσω κανόνες για άλλες κατηγορίες υπαλλήλων. Ο γενικός κανόνας όμως είναι ότι όλοι οι υπάλληλοι πρέπει με τον τρόπο τους να δείξουν ότι ενδιαφέρονται για την δουλειά τους και φέρνουν λεφτά στην επιχείρηση. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια