Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Mεταξόπουλ​οι, η ...δυναστε​ία που χορεύει

Για τον Φώτη Μεταξόπουλο και τους απογόνους του ο χορός, όπως φαίνεται, αποτελεί οικογενειακή υπόθεση.
Από τις πλέον συγκινητικές στιγμές κατά την παρουσίαση -πρόσφατα- της βιογραφίας του σπουδαίου χορογράφου μας, με τίτλο «Χορεύοντας με το φως και το μετάξι», από τις εκδόσεις Αγκυρα, αυτή όπου ο.........

Φώτης Μεταξόπουλος χορεύει επί σκηνής με τα μέλη της οικογένειάς του.
Κορυφαίος ο Φώτης, έκανε τέσσερα βήματα, από πίσω ο πρωτότοκός του ο Πάνος άλλα τέσσερα, για να ακολουθήσουν στο ίδιο χορευτικό μοτίβο ο Κοσμάς που από τα έδρανα του Παντείου Πανεπιστημίου και τα ΜΜΕ προτίμησε την τέχνη της Τερψιχόρης, η Κατερίνα και πιο πίσω τα εγγονάκια του από τον Πάνο, ο Αντώνης και ο Φώτης, που έκλεψαν την παράσταση χορεύοντας εκπληκτικά brakedance.
«Εγώ έχω πάθει εξάρτηση με τον χορό. Μόλις ακούω μουσική, είτε στον δρόμο βρίσκομαι είτε οπουδήποτε αλλού, το σώμα μου πάλλεται χωρίς να το θέλω. Γι' αυτό χαίρομαι για τη συνέχεια του ονόματός μου στον χορό. Ολοι Μεταξοπουλέοι. Εγώ βγήκα στον χορό στα δεκαοκτώ, ο Πάνος στα δεκαεννιά, ο Κοσμάς στα είκοσι, η Κατερίνα από μικρή στο μπαλέτο και τώρα τα εγγόνια. Βλέπω τη δυναστεία να μεγαλώνει, όχι τη δυναστεία του Ωνάση, και χαίρομαι. Οχι βέβαια οικονομική δυναστεία, αλλά χορευτική. Είναι η συνέχειά μου και με ευχαριστεί» δήλωσε ο Φώτης Μεταξόπουλος στην «Εspresso».
Τα τρία παιδιά του και τα εγγόνια του λατρεύουν τον Φώτη Μεταξόπουλο, ενώ ανάμεσά τους υπάρχει αδιάκοπη επικοινωνία γεμάτη στοργή και αγάπη.
Παρ’ ό,τι ο ίδιος ο Φώτης φαινόταν πάντα σκληρός και αδάμαστος, όταν έχει κοντά του την οικογένειά του γίνεται ένα τρυφερό παιδί.
Κάτι, δε, πολύ σημαντικό είναι ότι και τα τρία αδέλφια είναι πολύ δεμένα μεταξύ τους καθώς ο Κοσμάς και η Κατερίνα, παρ’ ό,τι έχουν μεγάλη διαφορά ηλικίας από τον Πάνο, τρέφουν σεβασμό και αγάπη για τον αδελφό τους.
ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια