Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η νέα θεωρία και οι γκάφες του Στίβεν Χόκινγκ

Παίζει στα δάχτυλα τις θεωρίες του χωροχρόνου, γνωρίζει καλύτερα από τον καθένα τα μυστικά της γένεσης του Σύμπαντος και μπορεί να μιλάει με τις ώρες για θέματα όπως η λεγόμενη "Μ-θεωρία" των χορδών, όταν η συζήτηση όμως φτάνει στις ...γυναίκες σηκώνει τα χέρια ψηλά!.
Ο λόγος για τον Στίβεν Χόκινγκ, το διάσημο.........

Βρετανό φυσικομαθηματικό και κοσμολόγο, ο οποίος δήλωσε ότι - όπως κάθε...φυσιολογικός άνδρας - θεωρεί το ασθενές φύλο "απόλυτο μυστήριο".

Ο επιφανής επιστήμονας, που είναι καθηλωμένος εδώ και χρόνια σε αναπηρικό καροτσάκι λόγω μια σπάνιας ασθένειας του νευρομυϊκού συστήματος, έδωσε συνέντευξη στο περιοδικό "New Scientist" - με αφορμή τα  70α γενέθλιά του, την Κυριακή 15/1.
Αποκαλυπτικός
Όταν τον ρώτησαν λοιπόν τι είναι αυτό που σκέφτεται την περισσότερη ώρα της μέρας, απάντησε:
"Τις γυναίκες". Στην ίδια συνέντευξη μίλησε επίσης για τη μεγαλύτερη "γκάφα του στην επιστήμη", την πεποίθησή του δηλαδή ότι "η πληροφορία καταστρέφεται μέσα στις μαύρες τρύπες", θεωρία που στη συνέχεια ανασκεύασε, αλλά και για το πείραμα του CERN που μπορεί όπως είπε να φέρει επανάσταση στην κατανόηση των φυσικών για το σύμπαν.

Ο Χόκινγκ - που έχασε τη φωνή του μετά από μια επείγουσα εγχείρηση τραχειοτομής το 1985 και μιλάει με τη βοήθεια ενός μηχανικού συστήματος λόγου - είναι το τιμώμενο πρόσωπο σε ένα διεθνές συνέδριο Θεωρητικής Κοσμολογίας που ξεκινάει σήμερα στο Κέιμπριτζ.
Το "παρών" θα δώσουν κορυφαίοι φυσικοί από όλο τον κόσμο που θα μιλήσουν για τις τελευταίες ανακαλύψεις σχετικά με το σύμπαν.
"Ε.Τ"

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια