Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Η ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ

Η ΓΡΑΒΙΕΡΑ ΜΥΤΙΛΗΝΗΣ έχει Προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (Π.Ο.Π.Τα χαρακτηριστικά της είναι το πολύ ανοιχτό κίτρινο προς λευκό, με στρογγυλές τρυπούλες και φυσική κόρα.
Ωριμάζει για 3 μήνες.
Είναι σήμερα γνωστή σε ολόκληρη τη χώρα ως.... προϊόν ποιότητας.
Παρασκευάζεται κατά κύριο λόγο από πρόβειο γάλα.
Στις λίγες περιπτώσεις που χρησιμοποιούνται μίγματά του με γίδινο, η αναλογία του τελευταίου δεν ξεπερνά το 20%.
Το γάλα της τυροκόμησης παράγεται από ζώα που βόσκουν ελεύθερα σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Άντισσα και Άγρας Λέσβου, όπου δεν χρησιμοποιούνται λιπάσματα, εντομοκτόνα, ζιζανιοκτόνα ή άλλοι ρυπαντές, και κατά συνέπεια αυτό και τα προϊόντα του μπορούν να χαρακτηριστούν βιολογικά.
Θεωρείται τυρί υψηλής ποιότητας και καταναλώνεται ως επιτραπέζιο τυρί.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια