Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μετέωρα: ελληνική ταινία

Μία ακόμη ελληνική ταινία διεκδικεί διθυράμβους στο εξωτερικό.
Στο επίσημο διαγωνιστικό τμήμα της φετινής Μπερλινάλε συμμετέχει φέτος το δράμα εποχής «Μετέωρα», μια ελληνογερμανική συμπαραγωγή, με την υπογραφή του Σπύρου Σταθουλόπουλου.
Η ταινία παρουσιάζεται σε παγκόσμια πρεμιέρα, στο......

62ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου (που θα πραγματοποιηθεί από 9-19 Φεβρουαρίου) και διαγωνίζεται ανάμεσα σε έργα βετεράνων σκηνοθετών όπως οι Πάολο και Βιτόριο Ταβιάνι, που θα παρουσιάσουν το νέο τους «Ο Καίσαρας πρέπει να πεθάνει».
Αλλά και άλλους δέκα νέους τίτλους, όπως η νέα ταινία του Αμερικανού Μπίλι Μπομπ Θόρντον «Το αυτοκίνητο της Τζέιν Μάνσφιλντ», «Tabu» του Μιγκέλ Γκομέζ (συμπαραγωγή Πορτογαλίας, Γερμανίας, Βραζιλίας και Γαλλίας), «Μόνο ο άνεμος» του Μπενεντέκ Φλιγκάουφ (Ουγγαρία, Γερμανία, Γαλλία), «Σπίτι για το Σαββατοκύριακο» του Χανς Κρίστιαν Σμιντ (Γερμανία), «Αδελφή» της Ούρσουλα Μέγιερ, «Gnade» του Ματίας Γκλάσνερ (Γερμανία, Νορβηγία), «Μπάρμπαρα» του Κρίστιαν Πέτζολντ (Γερμανία) και «Σήμερα» του Αλέν Γκομί (Γαλλία, Σενεγάλη).
Το έργο “Μετέωρα” του ελληνικής καταγωγής σκηνοθέτη, μόνιμου κατοίκου Κολομβίας, Σπύρου Σταθουλόπουλου θα διεκδικήσει τη Χρυσή Άρκτο, με μια παράνομη ερωτική ιστορία ενός νεαρού καλόγερου και μιας Ρωσίδας μοναχής στο υποβλητικό σκηνικό των Μετεώρων του 12ου αιώνα.
Στην ταινία τους πρώτους ρόλους έχουν ο γοητευτικός Ελληνοαμερικανός Τεό Αλεξάντερ, η Ταμίλα Κουλίεβα και ο Αντώνης Καψάλης, ένας ηθοποιός που εργάζεται στο Λος Άντζεες..
Το πρώτο Σαββατοκύριακο της διεξαγωγής του, το φεστιβάλ θα έχει περίσσιο χολιγουντιανό γκλάμουρ, καθώς περιμένει στο κόκκινο χαλί του την Angelina Jolie, που θα βρεθεί εκεί για την εκτός διαγωνιστικού προγράμματος, πρεμιέρα του πολεμικού δράματός της, «In the land of blood and honey».
ethnos.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια