Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Από που πήρε το όνομά της η Barbie 1959

Barbie 1959 Ruth Handler
Η διάσημη κούκλα Barbie κάνει το ντεμπούτο της 9.3.1959
Η Ruth Handler (4/11/1916 – 27/4/2002) μια businesswoman γεννημένη από τους εβραίο-πολωνούς Jacob και Ida Moskowicz, πρόεδρος της Mattel, έβλεπε τη κόρη της Barbara να φτιάχνει κούκλες από χαρτί και να παίζει μαζί τους δίνοντάς τους ρόλους ενηλίκων.

Barbie 1959 Ruth Handler
Η κούκλα "Bild Lilli"

Έτσι τις ήρθε η ιδέα να παράγει μια πλαστική κούκλα με ένα ενήλικο σώμα.
Barbie Ruth Handler
Ruth Mosko Handler
Ο σύζυγός της σκέφτηκε ότι αυτή η ιδέα δεν ήταν καθόλου σωστή και πως η κούκλα δε θα πουλήσει. Σε ένα ευρωπαϊκό ταξίδι, η Ruth Handler είδε τη γερμανική κούκλα Bild Lilli(που δεν προοριζόταν για τα παιδιά), σε ένα ελβετικό κατάστημα και την έφερε σπίτι.

Επαναδιατύπωσε το σχεδιασμό της κούκλας και της έδωσε το όνομα Barbie από την κόρη της Barbara. Η Barbie έκανε το ντεμπούτο της στη Νέα Υόρκη στις 9 Μαρτίου του 1959. Έγινε μια στιγμιαία επιτυχία. Στη συνέχεια πρόσθεσε ένα φίλο με το όνομα Ken και πολλούς άλλους φίλους στον κόσμο της Barbie.
Η κούκλα "Bild Lilli"

Η Ruth Handler λέει ότι όταν αγόρασε την "Bild Lilli" δεν κατάλαβε ότι προοριζόνταν για ενήλικες. Έλεγε ότι «ήταν σημαντικό για την εκτίμηση ενός κοριτσιού να παίζει με μια κούκλα με στήθος", και η Barbie είχε σίγουρα τα προσόντα να είναι αυτή η κούκλα.

Εάν η Barbie είχε ανθρώπινο μέγεθος, οι μετρήσεις της θα ήταν 39-18-33. Οι κριτικοί υποστήριξαν ότι οι μετρήσεις βασίζονται στην ανδρική φαντασίωση και όχι στο πραγματικό μέγεθος και οι λεγόμενες ρεαλιστικές αναλογίες της Μπάρμπι εξακολούθησαν να είναι αμφιλεγόμενες.

Σε απάντηση, η Mattel προσάρμοσε τις αναλογίες. Το στήθος προς τα κάτω και τη μέση προς τα πάνω, αν και τα ποσοστά είναι ακόμα ασυνήθιστα των «τυπικών» γυναικών.
Barbie 1959
H original Barbie το 1959
Barbie 1959
Από αριστερά προς τα δεξιά
'90s - '00s - '10s

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια