Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

5 διάσημοι σταρ με ιδεοψυχαναγκαστικές διαταραχές

Για όσους δεν το γνωρίζουν, η ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή (Obsessive-compulsive disorder - OCD) χαρακτηρίζεται από ιδεοληψίες και ψυχαναγκασμούς που απασχολούν σημαντικό μέρος από το χρόνο των ατόμων και από την επαγγελματική, κοινωνική και την συναισθηματική του ζωή.
Ακραίο παράδειγμα είναι ο πρωταγωνιστής της σειρά «Monk», ο οποίο πάσχει κυρίως από μικροβιοφοβία, αλλά είναι παθολογικά εθισμένος σε διάφορα τελετουργικά, που περιλαμβάνουν αριθμούς, χρώματα, μεγέθη που πρέπει να βρίσκονται σε συγκεκριμένη σειρά. 
Leonardo DiCaprio
Ο πρωταγωνιστής του «Τιτανικού» παραδέχεται ότι ως παιδί είχε εμμονή με τα πεζοδρόμια και περπατούσε μόνο σε συγκεκριμένα πλακάκια και πάντα μέσα στα όρια, ενώ δεν μπορούσε να «αντισταθεί» σε ρωγμές και σπασίματα και πολλές φορές επαναλάμβανε τα βήματά του για να πατήσει ξανά πάνω τους. Η κατάστασή του χειροτέρεψε όταν έπρεπε να παίξει τον ιδιόρρυθμο ρόλο του Howard Hughes στην ταινία «Aviator».

David Beckham
Η ιδεοψυχαναγκαστική συμπεριφορά του διεθνή ποδοσφαιριστή David Beckham, εκφράζεται κυρίως με το να «ταιριάζει» μεταξύ τους αντικείμενα και να κατηγοριοποιεί ανάλογα με το είδος ή το χρώμα. Σύμφωνα με τα λεγόμενα της συζύγου του, Victoria, ο David έχει αγοράσει τρία ψυγεία, το ένα για τα ποτά, το άλλο για τα λαχανικά και το τρίτο για τα υπόλοιπα φαγητά. Τα αντικείμενα πρέπει να είναι όλα σε ζυγά νούμερα, δηλαδή αν π.χ. υπάρχουν τρία κουτάκια αναψυκτικών, θα πετάξει το ένα γιατί «περισσεύει».

Cameron Diaz
Η σταρ παραδέχτηκε σε μια συνέντευξή της το 1997 ότι πάσχει από μικροφοβία σε τόσο έντονο βαθμό, που το χρώμα στα πόμολα του σπιτιού της έχει ξεβάψει από το πολύ τρίψιμο! Τα τελευταία χρόνια όμως φαίνεται να το έχει ξεπεράσει, αφού μάλιστα αφαίρεσε ράμματα on air σε τηλεοπτική εκπομπή.

Justin Timberlake
Ο τραγουδιστής και ηθοποιός Justin Timberlake έχει παραδεχτεί πολλές φορές ότι πάσχει από ψυναχαγκασμούς, κυρίως σε ό,τι αφορά το φαγητό, λέγοντας πως υπάρχουν στιγμές που κοντεύει να τρελαθεί, εάν για παράδειγμα στο σπίτι του δεν υπάρχουν δημητριακά.

Billy Bob Thornton
Ο ηθοποιός Billy Bob Thornton πιστεύει ότι η ψυχαναγκαστική διαταραχή του είναι αποτέλεσμα της κακοποίησης που βίωσε ως παιδί και πλέον έχει εμμονή με αριθμούς που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία για κείνον. Μάλιστα, έγραψε και το τραγούδι «Always Countin» (Πάντα Μετράω) σε μια προσπάθεια να το αποβάλλει.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια