Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Diego Rivera 1886 - 1957

http://www.smu.edu/News/2009/~/media/Images/News/Stories/Diego-Rivera.ashx?w=200&h=252&as=1
Γέννηση: 8 Δεκεμβρίου 1886, Γκουαναχουάτο, Μεξικό
Απεβίωσε: 24 Νοεμβρίου 1957
Το πλήρες όνομα του είναι Diego María de la Concepción Juan Nepomuceno Estanislao de la Rivera y Barrientos Acosta y Rodrígue και έγινε γνωστός με τις τοιχογραφίες του, στις οποίες απεικονίζεται η ιστορία του Μεξικού.
Ο Rivera γεννήθηκε το 1886 δείχνοντας από μικρός την καλλιτεχνική του κλίση. Στα δέκα του χρόνια γράφτηκε στην Ακαδημία Τεχνών του Σαν Κάρλος ενώ όταν ενηλικιώθηκε πήγε στην Ισπανία για να συνεχίσει τις σπουδές του με κρατική υποτροφία.
Το Παρίσι ήταν ο επόμενος σταθμός του, όπου μέσα από το κίνημα του κυβισμού, τη ζωγραφική του Σεζάν και τις νωπογραφίες της Αναγέννησης, που μελέτησε εκτενώς στην Ιταλία, διαμόρφωσε το προσωπικό του ύφος.
http://www.i-diadromi.gr/http://1.bp.blogspot.com/__EU2YJ_dgu8/TPP-F4_AYKI/AAAAAAAAAq0/voL9-AyczOE/s1600/diego-rivera1.jpg
Ιδιαίτερα ταραχώδης ήταν και η προσωπική του ζωή. Στο Παρίσι απέκτησε τουλάχιστον δύο εξώγαμα τέκνα ενώ γνωστή έμεινε και η θυελλώδης σχέση του με του με την μεξικάνα καλλιτέχνη Frida Kahlo, με την οποία παντρεύτηκε δύο φορές και η ιστορία τους γυρίστηκε και ταινία το 2002 στο Hollywood.
Η φιλοσοφία του ζωγράφου για την τέχνη και την ζωή δεν ανήκε σε ένα συγκεκριμένο δόγμα. 
Είχε μια εξαιρετικά ανεπτυγμένη διαίσθηση με την βοήθεια της οποίας σχημάτισε την γνώμη του για τον κόσμο.
Η ικανότητα του να παρουσιάζει αριστοτεχνικά εικόνες και ιδέες του κόσμου εξακολουθεί να μαγεύει τους φίλους της τέχνης μέχρι και σήμερα.
http://conservapedia.com/images/e/e5/Rivera_AlamedaPark.jpg
Η γιγαντιαία όμως τοιχογραφία, ένα έπος για την ιστορία του Μεξικού, στο Εθνικό Μέγαρο της Πόλης του Μεξικού, έμεινε ημιτελής, λόγω του θανάτου του στις 24 Νοεμβρίου 1957.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια