Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αρχαιότητε​ς της άγονης γραμμής

Μπορεί σήμερα τα νησιά της άγονης γραμμής να είναι καταδικασμένα στην απομόνωση και να συνδέονται με την υπόλοιπη χώρα αραιά και πού, εξαιτίας του ασύμφορου των συγκοινωνιών, ωστόσο κατά το πέρασμα των αιώνων γνώρισαν και περιόδους μεγάλης ακμής.
Την πανάρχαιη και εν πολλοίς άγνωστη ιστορία αυτών των σιωπηλών κουκκίδων στο χάρτη του Αιγαίου θα φωτίσει η σειρά εκθέσεων "Άγονη Γραμμή" που εγκαινιάζει το Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης (Νεόφυτος Δούκα 4 - Βασ. Σοφίας και Ηροδότου 1, τηλ: 210 72.28.321 - 3, www.cycladic.gr).
Στην εναρκτήρια έκθεση, που θα διαρκέσει από το Δεκέμβριο ως τον Απρίλιο, οι προβολείς πέφτουν στο Καστελόριζο, στη Σύμη, τη Χάλκη, την Τήλο και τη Νίσυρο.
Μέσα από αρχαία αντικείμενα, χάρτες, επιτοίχια κείμενα, φωτογραφίες και βίντεο παρουσιάζονται τα γεωγραφικά, γεωλογικά και γεωφυσικά στοιχεία των νησιών, η μυθολογία και η ιστορία τους, οι ασχολίες, οι δοξασίες, τα ήθη και τα έθιμα των κατοίκων τους, καταδεικνύονται οι περίοδοι ακμής και παρακμής τους, ενώ εξιστορείται και η δύσκολη καθημερινότητα όσων ζουν εκεί σήμερα.
gk

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια