Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ο Αλμυρός γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε η εορταστική Εκδήλωση για την παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες στο Ειδικό Σχολείο Αλμυρού, την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011.

Η Παγκόσμια Ημέρα ΑμΕΑ καθιερώθηκε να εορτάζεται στις 3 Δεκεμβρίου από το 1992 και δίνει...

την ευκαιρία στις κυβερνήσεις, στους οργανισμούς και στις κοινωνίες να εστιάσουν την προσοχή τους στα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες. Η εκδήλωση της Τετάρτης ήταν αφιερωμένη στα παιδιά που φοιτούν στο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο, το Ειδικό Νηπιαγωγείο και τα ΕΕΕΕΚ Αλμυρού και διοργανώθηκε από τα παραπάνω σχολεία σε συνεργασία με το Σύλλογο Γονέων ΑμΕΑ «Στοργή».

Στην ξεχωριστή εορτή παραβρέθηκαν ο Σεβασμιότατος Μητροπολίτης Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιος, ο Δήμαρχος Αλμυρού κ.Ευαγ.Χατζηκυριάκος, οι αντιδήμαρχοι Δ. Τσούτσας, Ηλ.Τσαμπίρας και Αθ. Σαρρής, ο πρόεδρος τοπικού συμβουλίου Ευξεινούπολης κ.Καραμπάσης, και εκπρόσωποι του Λυκείου Ελληνίδων.

Τα παιδιά, αρχικά, απήγγειλαν μικρά ποιήματα με τις δασκάλες τους και βλέποντας τον κόσμο να τα χειροκροτεί, η ζωγραφισμένη ικανοποίηση στα πρόσωπά τους ήταν ένα εκπληκτικό συναίσθημα για όσους βρέθηκαν στη γιορτή.

Επίσης, στην αίθουσα εκδηλώσεων του Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Αλμυρού, έλαβε μέρος η παρουσίαση του Βιβλίου  « τα Θρησκευτικά στην ειδική αγωγή», ένα εγχειρίδιο το οποίο είναι αφιερωμένο στους μαθητές του Ειδικού Δημοτικού Αλμυρού και που προέκυψε από μια σύμπραξη  διαφόρων ειδικοτήτων, που εργάστηκαν τόσο ατομικά όσο και ομαδικά προκειμένου να δημιουργήσουν ένα βιβλίο κατάλληλο για μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, η συγγραφική ομάδα του οποίου έχει ως εξής:
- Γεώργιος Μυλωνάς, δάσκαλος ειδικής αγωγής
- Σταυρούλα Τσέλια, ψυχολόγος Msc
- Γεώργιος Γιαννιός, Θεολόγος
- Βασίλης Βούγιας, κοινωνιολόγος-κοιν.λειτουργός
- Σεραϊνα Αντωνοπούλου, δασκάλα ειδικής αγωγής
- Ασημούλα Βαλαή, δασκάλα ειδικής αγωγής
- Νανά Τσεκούρα, ειδική νηπιαγωγός
- Ζωή Φωτοπούλου, μουσικός. 2207
Συνεργάτες:
- Νικόλαος Ποδιάς, εικαστικός-ζωγράφος
- Νικόλαος Ράπτης, φιλόλογος
- Ευαγγελία Γουργιώτη, ειδικός εφαρμογών με πολυμέσα.

Μετά την παρουσίαση του βιβλίου, απονεμήθηκε Τιμητική Πλακέτα στο χορηγό κ. Παυλίδη Σάββα για την κατασκευή αιθουσών του Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλμυρού και αναμνηστικών διπλωμάτων στους χορηγούς έκδοσης του Βιβλίου από την πρόεδρο του Συλλόγου «Στοργή» κ. Τσάκαλου Νίκη.

Στη συνέχεια ακολούθησε ομιλία του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος και Αλμυρού κ.κ. Ιγνάτιου.

Τέλος, η γιορτή έκλεισε με το Χριστουγεννιάτικο Bazaar με στολίδια, ημερολόγια, διακοσμητικά σπιτιού κ.ά., που δημιούργησαν οι μαθητές του Ειδικού Δημοτικού και Ε.Ε.Ε.Ε.Κ. Αλμυρού.

Φωτογραφίες από την εκδήλωση














 almyrosinfo

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια