Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ελένη Γκασούκα: Ο σύζυγος της Αθερίδης και ο αλκοολισμός

Συνέντευξη στο Πρώτο Θέμα έδωσε η Ελένη Γκασούκα, γνωστή χορογράφος, θεατρική συγγραφέας και σύζυγος του Θοδωρή Αθερίδη.
Μπορεί να γυρίζει την πλάτη της στη δημοσιότητα και να θέλει να μιλάει περισσότερο με τη δουλειά της όμως τις λίγες φορές που μιλάει στα μέσα, πάντα φροντίζει να...

έχει κάτι να πει.

«Δεν είμαι ούτε ιδιόρρυθμη, ούτε κλειστή, ούτε απρόσιτη. Θεωρώ ότι δικαιούμαι να μιλάω μόνο όταν έχω κάτι να πω. Δεν έχω σχέση με τη δημοσιότητα. Δεν ξέρω τι είναι», είπε.

Η Ελένη Γκασούκα μίλησε για την κρίση, όχι την οικονομική, αλλά την προσωπική που βιώνει κάθε άνθρωπος κατά καιρούς, όπως και η ίδια.

«Περισσότερο από κάθε μορφής κρίση με ενδιαφέρει το πώς κάθε άνθρωπος μπορεί να σταθεί όρθιος απέναντι στις εσωτερικές του κρίσεις. Έχω βιώσει πάρα πολλές φορές κρίσεις από τις οποίες κινδύνεψα να χαθώ κι αυτό που με έσωσε ήταν η αισιοδοξία μου. Δεν αντέχω τη μιζέρια, το παράπονο, τον βάλτο. Θέλω να βγαίνω από τα απόνερα και να προχωράω μπροστά», δήλωσε.

Μία τέτοια κρίση και το πρόβλημα που αντιμετώπισε ο σύζυγός της Θοδωρής Αθερίδης με το αλκοόλ. Πολλοί άλλωστε είναι αυτοί που λένε ότι ο γνωστός ηθοποιός ξέφυγε από τα δίχτυα του αλκοολισμού χάρη σ’ εκείνη.

«Δεν στάθηκα από καλοσύνη στο πρόβλημα του Θοδωρή. Όταν αγαπάς έναν άνθρωπο δεν οφείλεις, αλλά θέλεις να τον βοηθήσεις. Ο άνθρωπος κρίνεται πάνω στην κρίση. Το τι ιδεολογία και θεωρία κουβαλάει ο καθένας λίγο με ενδιαφέρει. Εμένα με ενδιαφέρουν οι πράξεις. Τι μπορείς να δώσεις και πόσα μπορείς να αντέξεις μέσα σ’ αυτό το δόσιμο», τονίζει.

Μάλιστα λέει ότι αν η αγάπη δεν εμπεριέχει λύπη δεν είναι αγάπη.

«Ερωτεύεσαι και αγαπάς κάποιον για τις αδυναμίες του. Όλοι κάνουμε τους άνετους, τους δυνατούς και τους καμπόσους. Όμως μόνο όταν διακρίνεις την ευαισθησία ή το έλλειμμα που ο άλλος κρατά καλά κρυμμένα, έρχεται η στιγμή που γεννιέται ο έρωτας. Η λύπη που εκπέμπει ο κάθε άνθρωπος είναι αυτό που τον κάνει ανθρώπινο και κατ’ επέκταση άξιο να αγαπηθεί. Τον άνθρωπο τον φωτίζουν οι αδυναμίες του. Η τελειότητα είναι θολή και απρόσωπη…», δηλώνει.
www.madata.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια