Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Στολίδια στην...απέ​ξω

.
Λίγες ημέρες απέμειναν για την πιο αγαπημένη γιορτή του χρόνου.
Μπείτε σε εορταστικό κλίμα, στολίζοντας, για αρχή, τους εξωτερικούς χώρους, ακόμα κι αν το πορτοφόλι είναι μισοάδειο.
Μην πτοείστε, εφοδιαστείτε με καλή διάθεση, μοντέρνες ιδέες και ...πολλά πολλά λαμπάκια.....
* Για τα φυσικά φυτά
του μπαλκονιού ή του κήπου προτιμήστε τα λίγο πιο μεγάλα φώτα που επεκτείνονται και καταλήγουν όλα μαζί σε μια πρίζα. Πολύ ωραία εικόνα έχουν επίσης και τα φώτα-σωλήνες, με τα οποία μπορείτε να τυλίξτε τους κορμούς των φυτών προσπαθώντας να κρατήσετε ίσες αποστάσεις. Στα μπαλκόνια μπορείτε επίσης να κρεμάσετε τα φώτα-κουρτίνες.
* Με το πολύ απλό και φτηνό σύρμα κουζίνας
(αυτό που τρίβετε τις κατσαρόλες) φτιάξτε στεφάνια και διακοσμήσετε τα με λευκές πέρλες, χρωματιστές μικρέ μπίλιες ή κόκκινους φιόγκους. Επίσης μπορείτε να δέσετε κλωναράκια από γκι πάνω σε ένα συρμάτινο στεφάνι και να το κρεμάσετε σε εξωτερικές πόρτες και παράθυρα.
* Πάρτε πράσινες συνθετικές γιρλάντες
ή κλαδιά από φυσικό έλατο, ενώστε και δέστε τα μεταξύ τους και τυλίξτε τα γύρω από την κουπαστή των μπαλκονιών. Τοποθετήστε επάνω φωτάκια που θα μεταφέρουν τη γιορτινή ατμόσφαιρα του χριστουγεννιάτικου δέντρου έξω στο μπαλκόνι.
* Μαζέψτε κλειστά κουκουνάρια,
βάψτε τα με σπρέι και κρεμάστε τα με φυσικό σπάγκο στα φυτά που έχετε στις γλάστρες σας.
* Το αλεξανδρινό
είναι το λουλούδι των Χριστουγέννων. Φτιάξτε το μόνες σας με κόκκινο χαρτί ή αγοράστε το σε συνθετική μορφή και κατασκευάστε μια μεγάλη γιρλάντα από λουλούδια. Κολλήστε την γύρω από τις μπαλκονόπορτες, το αποτέλεσμα θα σας ενθουσιάσει.
* Κατασκευάστε
ελαφριά μόμπιλε και κρεμάστε τα από τα ταβάνια των μπαλκονιών σας. Κόψτε μικρά και μεγάλα κλαριά από τα δέντρα ή αγοράστε κλαριά από φυσικό έλατο και ψεκάστε τα με ασημένιο ή χρυσό σπρέι. Κρεμάστε επάνω, σε ασύμμετρα ύψη, στολίδια που έχουν περισσέψει από το χριστουγεννιάτικο δέντρο ή κουκουνάρια.
* Στολίστε το τραπέζι
της αυλής ή του μπαλκονιού με μια πολύ μεγάλη γυάλα, που θα τοποθετήσετε μέσα λαμπάκια εξωτερικού χώρου.
* Κρεμάστε παντού φαναράκια.
Στα κλαριά των δέντρων, στα φυτά, στις γλάστρες, στα ταβάνια των μπαλκονιών. Ακουμπήστε επάνω ρεσό ή κεριά, ανάψτε τα όλα και ξαφνικά θα φαντάζουν όλα πολύ ατμοσφαιρικά.
Σύλβια Μπαδελιάν

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια