Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το αρχείο της ΕΡΤ

 Και όμως, κάτι κινείται στην ΕΡΤ. Με στόχο την προσβασιμότητα από όλους τους πολίτες στο μοναδικό περιεχόμενό του, το Αρχείο της ΕΡΤ δημιούργησε με ιδίους πόρους στον διαδικτυακό του τόπο www.ert-archives.gr μια εφαρμογή μέσω της οποίας καθίσταται προσβάσιμο σε ΑμΕΑ τμήμα του οπτικοακουστικού του πλούτου.

Μέσω αυτής της εφαρμογής που....

λειτουργεί πιλοτικά ο χρήστης που θα συνδεθεί με την ιστοσελίδα του Αρχείου, (στην ένδειξη Δείτε - Ακούστε) θα βρει τη μουσική σειρά είκοσι επεισοδίων «Απόντες», που είχε γυριστεί για το πρίσμα+ με επιπρόσθετες υπηρεσίες, δηλαδή εκτός από τη νοηματική και με ακουστική περιγραφή για άτομα με προβλήματα όρασης, καθώς και με υπότιτλους με χρωματισμό για άτομα με προβλήματα ακοής.

 Η εν λόγω εφαρμογή επιτρέπει την πρόσβαση σε ιστοσελίδες σχεδιασμένες για ΑμεΑ σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα, με λογισμικό που συνθέτει τα αρχεία πολυμέσων για το Διαδίκτυο.

 Διαθέτει επίσης λογισμικό αναπαραγωγής πολυμέσων (media player) με δυνατότητες υποβοήθησης των ΑμεΑ, όπως διακριτά πλήκτρα, έλεγχο από το πληκτρολόγιο για τις βασικές λειτουργίες του κ.ά.
 Έπεται η ανάρτηση του περιεχομένου που έχει παραχθεί για το prisma και έχει στην κατοχή της η ΕΡΤ (περίπου 500 ώρες), ενώ μελετάται η καθημερινή ανάρτηση των ειδήσεων της ΝΕΤ, με βοήθεια πλοήγησης για άτομα με προβλήματα όρασης.
Ρούλα Καρακούση

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια