Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τζάκι δείτο το....ζεστ​ά

Το τζάκι όχι μόνο σας ζεσταίνει αλλά και σας προκαλεί να μεγαλουργήσετε και διακοσμητικά!.
Ενημερωθείτε για όλα τα είδη τζακιών και επιλέξτε αυτό που σας ταιριάζει περισσότερο...

* Παραδοσιακά:
Είναι όσα κατασκευάζονται επιτόπου και λόγω του χαμηλού κόστους κατέχουν την πρώτη θέση των προτιμήσεων. Πρέπει να γνωρίζετε όμως ότι, επειδή έχουν σημαντικές απώλειες ζέστης, πρέπει οπωσδήποτε να συνδυάζονται με άλλες πηγές θερμότητας.

* Προκατασκευασμένα:
Τοποθετούνται πολύ εύκολα, είναι από πυρίμαχο υλικό και συνήθως επενδύονται με πυρότουβλα ή με μαντέμι. Το μαντέμι έχει μικρότερες απώλειες από το πυρότουβλο.

* Ενεργειακά:
Τα τελευταία χρόνια κερδίζουν συνεχώς έδαφος. Δεν χρειάζονται βοηθητική θέρμανση, ακόμα και σε πολύ μεγάλους χώρους. Χαρακτηρίζονται συνήθως από εστίες κλειστού τύπου με πυρίμαχο τζάμι. Η εστία είναι κατασκευασμένη, κυρίως, από πυρότουβλα, μαντέμι ή κεραμικό υλικό μεγάλης αντοχής στη φωτιά. Είναι φιλιά προς το περιβάλλον και ιδιαίτερα οικονομικά.
http://perierga.gr/wp-content/uploads/2010/11/tzakia_1.jpg
* Ελεύθερης εστίας:
Είναι αυτά που όλες οι πλευρές της εστίας είναι ανοιχτές και η καπνοδόχος κρέμεται από την οροφή. Στα ενεργειακά αυτού του τύπου ένα σύστημα σωληνώσεων αντλεί αέρα από το εξωτερικό του σπιτιού για ελεγχόμενη καύση και αποφυγή καπνίσματος.
http://co.all.biz/img/co/catalog/3855.jpeg
" Αερίου:
Τα σπίτια που δεν διαθέτουν καπνοδόχο και που είναι δύσκολο να τοποθετήσουν έχουν αυτή την επιλογή, διότι μπορούν να το βάλλουν σε οποιοδήποτε σημείο του σπιτιού και του τοίχου. Οι φλόγες μοιάζουν αρκετά με φυσικές και ρυθμίζονται με τηλεχειρηστήριο.
http://www.oikofire.gr/images/offer1.jpg
* Θερμοδυναμικά:
Είναι αυτά που διαθέτουν εστίες προηγμένης τεχνολογίας, ειδικούς μηχανισμούς και ανεμιστήρες που οδηγούν τον αέρα στο εξωτερικό περιβάλλον έτσι ώστε να αποφεύγεται το ανεπιθύμητο κάπνισμα.
http://www.pazisgas.gr/gas/images/stories/tzakiToixou/tuscan.jpg
*  Ηλεκτρικά:
Λειτουργούν με ηλεκτρική αντίσταση και παράγουν θερμότητα αντίστοιχη ενός αερόθερμου. Δεν χρειάζονται καμινάδα και τα ξύλα παίζουν μόνο διακοσμητικό ρόλο.

ΤΙΡ
Είναι σημαντικό να γνωρίζετε το σπουδαίο ρόλο των αξεσουάρ τζακιού.
Τα προστατευτικά καλύμματα σε μοντέρνα ή κλασικά σχέδια, σε μπρούντζο πυρίμαχο ή γυαλί είναι άκρως απαραίτητα για τις ανοιχτές εστίες, αφού προστατεύουν το πάτωμα ή το χαλί από τις σπίθες.
Οι σχάρες, που συνήθως είναι από μαντέμι, συνοδεύονται από ένα ειδικό ταψί για τη συλλογή της στάχτης. Τα ειδικά stands στα οποία κρέμονται η βούρτσα, το φαράσι, η τσιμπίδα και η λαβίδα θα σας βοηθήσουν να κρατάτε τη φωτιά...ζωντανή.
Σύλβια Μπαδελιάν/Glam

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια