Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σκέφτομαι ακόμα και να αυτοκτονήσω

Ο Τέρης Χρυσός εδώ και καιρό βρίσκεται σε απόγνωση.
Το είδωλο της ποπ, που έλαμπε στα κλαμπ και στις πίστες τη δεκαετία του ’70, ζει , όπως δηλώνει, κάτω από τα όρια της φτώχειας, με την απελπισία μόνιμα χαραγμένη στη σκέψη του...
Ο τραγουδιστής, που .....

από τα χέρια του πέρασαν αρκετά χρήματα, δηλώνει ότι από τον μήνα Νοέμβριο δεν θα μπορεί να ανταποκριθεί στις οικονομικές του υποχρεώσεις, ούτε να καταβάλει τη μηναία δόση στο ΙΚΑ για να γλιτώσει το μικρό του διαμέρισμα που το έχει κατασχέσει το ΙΚΑ.

«Σκέφτομαι ακόμα και την αυτοκτονία, αφού από τον μήνα Νοέμβριο δεν θα δύναμαι να καταβάλω ούτε τη δόση των 250 ευρώ τον μήνα στο ΙΚΑ. Λυγίζω στην ιδέα και μόνο που το σκέφτομαι. Προσπαθώ μόνος μου να τα βγάλω πέρα. Δεν έχω κάποια βοήθεια. Από τα 750 ευρώ της τιμητικής σύνταξης που παίρνω τι να πληρώσω; Τους έκτακτους φόρους, τις ΔΕΚΟ, τα κοινόχρηστα, να φάω, τη δόση για ένα διαμερισματάκι 55 ετών, του οποίου έχω την επικαρπία; Πολύ συχνά περνάει από το μυαλό μου η σκέψη να δώσω τέλος στη ζωή μου».

Βρίσκει λόγια να περιγράψει την τραγική κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει… «Ολοι οι Ελληνες περνάνε δύσκολα σήμερα, αλλά η δική μου περίπτωση έχει μια ιδιαιτερότητα, δεδομένου ότι μου χρωστάνε τη σύνταξη του ΙΚΑ, που τη δούλεψα και την πλήρωσα σαράντα χρόνια . Αν λοιπόν μου επιστρέψουν τα 18.000 ευρώ που μου χρωστάνε, θα πάω αμέσως να τους ξοφλήσω». Τον πνίγει η αδικία και ένας κόμπος ανεβαίνει στον λαιμό του, ενώ προσπαθεί να μας εξηγήσει την περιπέτειά του με το ΙΚΑ. Οταν βγήκε η απόφαση, υπέστη οξύ έμφραγμα μυοκαρδίου -όπως πρώτη είχε γράψει η «Espresso»- και σήμερα τον οδηγεί στην αυτοκτονία…

«Ενώ συνταξιοδοτήθηκα από το ΙΚΑ, το 2005 πήρα και τιμητική σύνταξη από το υπουργείο Πολιτισμού για την προσφορά μου. Με έναν νόμο όμως που ψηφίστηκε την ίδια χρονιά δεν είχα δικαίωμα να παίρνω και τις δύο συντάξεις. Και το ΙΚΑ μου ζήτησε πίσω τα 18.000 ευρώ αναδρομικά που είχα λάβει από την τιμητική σύνταξη. Επειδή όμως εγώ τα είχα δώσει για διάφορες υποχρεώσεις, το ΙΚΑ προχώρησε σε κατάσχεση του σπιτιού μου, ένα μικρό δυαράκι στην Κυψέλη, κι έκανα διακανονισμό να πληρώνω σε δόσεις το ποσό. Πριν από λίγα χρόνια επανήλθε ο νόμος και από τότε βρίσκομαι σε έναν δικαστικό αγώνα που δεν έχει τέλος. Στην ίδια περίπτωση με εμένα είναι η Αντζελα Ζήλεια και αρκετοί άλλοι…»
ΣΜΑΡΑΓΔΑ ΜΙΧΑΛΙΤΣΙΑΝΟΥ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια