Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Ποινικά ανεύθυνος ο Μπράιβικ

Οι ψυχίατροι που κλήθηκαν να αποφανθούν για την ποινική ευθύνη του Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ κατέληξαν στο συμπέρασμα ότι ο δράστης των επιθέσεων, στη Νορβηγία, ήταν ψυχωτικός και συνεπώς ποινικά ανεύθυνος.
Ο δεξιός εξτρεμιστής ανέπτυξε με τον καιρό «παρανοϊκή σχιζοφρένεια», δήλωσε κατά την ενημέρωση των δημοσιογράφων ο εισαγγελέας Σβέιν Χόλντεν, επικαλούμενος τα συμπεράσματα της έκθεσης που παρέδωσαν σήμερα οι δύο εμπειρογνώμονες ψυχίατροι.

«Το συμπέρασμα είναι πως είναι παράφρων», δήλωσε ο Χόλντεν. «Ζει στο δικό του απατηλό σύμπαν και οι σκέψεις και οι πράξεις του κυβερνώνται απ' αυτό το σύμπαν».

Οι εισαγγελείς διευκρίνισαν πως η εν λόγω ψυχιατρική εκτίμηση σημαίνει ότι ο Μπράιβικ δεν θα κλειστεί στη φυλακή, αλλά σε ένα ψυχιατρικό ίδρυμα.

«Αν το τελικό συμπέρασμα είναι ότι ο Μπέρινγκ Μπράιβικ ήταν ανεύθυνος, θα ζητήσουμε από το δικαστήριο στο τέλος της δίκης να υποβληθεί σε υποχρεωτική ψυχιατρική θεραπεία», δήλωσε κατά τη συνέντευξη η εισαγγελέας Ίνγκα Μπέγερ Ενγκ, διευκρινίζοντας ότι η θεραπεία αυτή μπορεί να είναι «ισόβια».
athina 984

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια