Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Βολιώτης έχασε τα πόδια του όταν υπηρετούσε την πατρίδα

Βολιώτης έχασε τα πόδια του όταν υπηρετούσε την πατρίδα και τώρα χάνει και το επίδομα!
Δεν έχω βενζίνη ούτε για να πάω να παραπονεθώ
Ηταν 21 ετών όταν έχασε και τα δύο του πόδια... Ένα βλήμα που δεν έσκασε σε μια άσκηση στο στρατό στάθηκε ικανό αργότερα να....

ανατρέψει ολόκληρη την ζωή του, αφήνοντάς τον με 100% αναπηρία.

Σήμερα ο 55χρονος Νίκος Βλαχάκης έχει γίνει... μπαλάκι μεταξύ των υπηρεσιών και «τρέχει και δεν φτάνει» για ένα επίδομα καυσίμων που
παίρνει από το στρατό και το οποίο ωστόσο έχουν να του δώσουν εδώ και τέσσερις ολόκληρους μήνες…

Χρειάζονται πάντα μερικά μόλις δευτερόλεπτα ή λεπτά για να αλλάξει η πορεία της ζωή μας… Μια απόφαση ή μια πράξη είναι ικανά να ανατρέψουν τα πάντα… Έτσι έγινε και με το Βολιώτη Νίκο Βλαχάκη. Σε ηλικία 21 ετών, όταν και υπηρετούσε την πατρίδα, φαντάρος στο στρατόπεδο Εμμανουήλ Παππά στον Άι-Γιάννη Σερρών, ο κ. Βλαχάκης έχασε και τα δύο του πόδια όταν και ένα βλήμα δεν έσκασε σε μια άσκηση… αλλά λίγο αργότερα.

«Είχε τελειώσει η άσκηση, είχαμε τα όπλα τα power 106 θυμάμαι που είχαν επικρουστήρα. Τα όπλα μετά την άσκηση τα βάλαμε στην αποθήκη, αλλά όταν μετά χρειάστηκε κάτι να κάνουμε με τα όπλα με ένα δόκιμο έσκασε το βλήμα πάνω μας. Ο δόκιμος σκοτώθηκε και εγώ έχασα τα δύο μου πόδια. Από ό,τι διαπιστώσαμε όλοι μετά, σε ένα από τα όπλα ένα βλήμα δεν είχε σκάσει αλλά πλέον ήταν αργά για διαπιστώσεις. Το κακό είχε γίνει», αναφέρει ο κ. Βλαχάκης.

Θυμάται που αμέσως τον μετέφεραν αρχικά στο Νοσοκομείο Σερρών και στη συνέχεια στη Θεσσαλονίκη, όπου και έμαθε για τα δύο του πόδια. Όμως δεν το έβαλε κάτω. Πάντα του άρεσε η ζωή και δεν ήταν ακόμα αποφασισμένος να την αφήσει στην άκρη. Αντίθετα, αποφάσισε να… την πιάσει από τα μαλλιά και να μην αφήσει το ατύχημα στο στρατό να τον πάει πίσω, να του καταστρέψει την ζωή του που τότε θα ξεκινούσε…

Χωρίς επίδομα τέσσερις μήνες
Όπως φαίνεται όμως η πολιτεία δεν διαχωρίζει αρτιμελείς από ανάπηρους αλλά ούτε και ενδιαφέρεται ιδιαίτερα για όσους κόντεψαν να χάσουν την ζωή τους υπηρετώντας την πατρίδα τους.

Ο κ. Βλαχάκης εδώ και πολλά χρόνια λαμβάνει επίδομα καυσίμων από το στρατό. Για αρκετό καιρό αυτό δινόταν κάθε μήνα, ωστόσο το τελευταίο χρονικό διάστημα το επίδομα δίνεται κάθε δύο μήνες. Εδώ και τέσσερις μήνες όμως το επίδομα δεν έχει δοθεί καθόλου… με τον κ. Βλαχάκη να έχει γίνει μπαλάκι μεταξύ των τοπικών υπηρεσιών οι οποίες αποφαίνονται πως δεν «γνωρίζουν τίποτα»!

«Εγώ έπαιρνα ένα επίδομα καυσίμων κάθε μήνα και εδώ και ένα χρόνο περίπου έγινε κάθε δίμηνο. Δεν διαμαρτύρομαι όμως γι’ αυτό. Το θέμα είναι ότι τους τελευταίους τέσσερις μήνες δεν έχω πάρει τίποτα. Δεν μου το δίνουν και από τις υπηρεσίες που απευθύνθηκα στην Λάρισα, αλλά και εδώ στο στρατόπεδο δεν μου λένε τίποτα», επισημαίνει ο κ. Βλαχάκης.

Το ίδιο επίδομα παίρνει και ο 80χρονος πατέρας του, ο οποίος είναι με 80% αναπηρία μετά από ατύχημα που είχε – πάτησε πάνω σε νάρκη – στη διάρκεια του εμφυλίου. «Φυσικά το επίδομα δεν το έχει πάρει κανένας από τους δύο μας. Έχουμε να δούμε χρήματα από το επίδομα και εγώ και ο πατέρας μου για δύο δίμηνα».

Αυτή τη στιγμή τα χρήματα που τους οφείλονται από το επίδομα είναι γύρω στις 2.000 ευρώ, ενώ όπως αναφέρει ο κ. Βλαχάκης «δεν έχω βενζίνη ούτε για να πάω να παραπονεθώ, να ρωτήσω τι έχει γίνει και δεν παίρνουμε το επίδομα εδώ και τέσσερις μήνες. Δηλαδή γιατί σε αυτή την χώρα πάντα ο πολίτης πρέπει να έρχεται τελευταίος; Με έχουν κάνει μπαλάκι οι υπάλληλοι μεταξύ τους» αναφέρει.

Ο ίδιος για το ζήτημα έκανε αναφορά στην εισαγγελία, ενώ την Παρασκευή έφυγε για την Αθήνα για να επισκεφτεί τις αρμόδιες υπηρεσίες ώστε να καταφέρει να λύσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί.

Δεν εκταμιεύονται τα κονδύλια
Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με Το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ) ώστε να ενημερωθεί για ποιο λόγο υφίσταται η καθυστέρηση στην καταβολή του επιδόματος καυσίμων στους δύο άντρες.

Αρχικά η απάντηση που έδωσε το Γενικό Επιτελείο Στρατού ήταν πως μάλλον, ούτε και αυτοί δεν ήταν σίγουροι, δεν έχει διαφοροποιηθεί κάτι στην κατάσταση με τα επιδόματα καυσίμων, δεν γνώριζαν αν δίνονται ακόμα ή έχουν καταργηθεί, ενώ σε ό,τι αφορά στις καθυστερήσεις που δημιουργούνται τις απέδωσαν σε ενδεχόμενη καθυστέρηση από το Υπουργείο Οικονομικών να αποδεσμεύσει τα σχετικά κονδύλια.

Σε δεύτερη τηλεφωνική επικοινωνία με το ΓΕΣ απάντησαν πως τελικά δεν είναι οι αρμόδιοι να μας ενημερώσουν και μας παρέπεμψαν στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης ως αρμόδιο φορέα για ενημέρωση. Μετά από επικοινωνία του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ με το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης η επίσημη απάντηση του γραφείου Τύπου ήταν πως ουσιαστικά δεν έχουν επίσημη απάντηση.

Ειδικότερα από το γραφείο Τύπου του Υπουργείου μας ενημέρωσαν πως το ΓΕΣ μετέφερε την καταγγελία του κ. Βλαχάκη στο Υπουργείο, ωστόσο δεν ήταν δυνατό να δοθεί άμεσα κάποια απάντηση για ποιο λόγο σημειώνεται αυτή η 4μηνη καθυστέρηση στην καταβολή του επιδόματος καυσίμων και αυτή θα δοθεί τελικά μέσα στην ερχόμενη εβδομάδα, ενώ θα γίνει προσπάθεια να δοθεί και λύση στο θέμα με το επίδομα καυσίμων. Πάντως αυτό που διαφάνηκε από το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ήταν πως έχουν δεχτεί και άλλες οχλήσεις για το ζήτημα του επιδόματος.
volos reporter

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια