Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Παραδοσιακ​ές γιορτές Κάστανου, Τσίπουρου και Μανιταριού​

Είναι η εποχή του κάστανου, λοιπόν, και ετοιμαζόμαστε να το απολαύσουμε βραστό ή ψητό σε διάφορα μέρη της Ελλάδας, που τα τιμούν δεόντως!

Γιορτές Κάστανου θα πετύχετε αν βρεθείτε στις .....

22 Οκτωβρίου στην Καρίτσα Ευρυμένων Λάρισας, στις 30 Οκτωβρίου στη Δαμασκηνιά Βοΐου Κοζάνης και το τελευταίο Σαββατοκύριακο του μήνα, στην Καστάνιστα του νομού Αρκαδίας, στην Πελοπόννησο.

Γιορτές Τσίπουρου.
Ένα άλλο παραδοσιακό προϊόν που έχει την τιμητική του αυτή την περίοδο, είναι αυτό που κάνει τα καζάνια να...βράζουν!.
Όλη η Ελλάδα ευωδιάζει τσίπουρο μεν, αλλά σε κάποια μέρη, η απόσταξή του συνοδεύεται από ιδιαίτερο κέφι, χορούς και εδέσματα.
Γιορτές Τσίπουρου θα πραγματοποιηθούν στις 16 Οκτωβρίου στο Μεσημέρι Έδεσσας, στις 28-30 Οκτωβρίου στη Δομνίστα Ευρυτανίας και το πρώτο Σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου στη Μεσαία Μηλιά Πιερίας.

Γιορτές Μανιταριού.
Αν, τώρα είστε λάτρεις αυτού του εύγευστου ....μύκητα που παίρνει πολλές μορφές και προικίζει την ελληνική φύση (μιλάμε βεβαίως για το μανιτάρι), μπορείτε να παρευρεθείτε στη γιορτή του, στις 23 Οκτωβρίου στην Ανατολή Αγιάς Λάρισας.
Λίγο αργότερα στις 4-5 Νοεμβρίου, στον Ζιάκα Γρεβενών - του πλέον φημισμένου νομού για τη σχετική παραγωγή του - θα πραγματοποιηθεί η 9η Πανελλήνια Γιορτή Μανιταριού, κατά την οποία οι μανιταρόφιλοι θα εκδράμουν, μεταξύ άλλων, στο δάσος για ανεύρεση και ταυτοποίηση μανιταριών.
taste&style
TESSA

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια