Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΕΥΓΕΝΙΑ ΣΑΜΑΡΑ

https://3.bp.blogspot.com/_Jtxb9AL8XfY/S4MARdrABbI/AAAAAAAAOnA/UB6cdQR8Hxs/s400/eugenia.jpg
*Γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Θεσσαλονίκη, στις 30 Αύγουστος 1987 όπου συνεχίζει να ζει.

* Είναι τελειόφοιτη της Γεωπονικής σχολής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και απόφοιτη της δραματικής σχολής, όπου και είναι και το αντικείμενο που την ενδιαφέρει να ασχοληθεί περισσότερο.

* Επαγγελματικά, μπορείτε να την απολαύσετε καθημερινά, από Δευτέρα έως Παρασκευή (8-10μ.μ.) στη ραδιοφωνική συχνότητα του «Imagine 89.7»
* Παράλληλα, μπορείτε να την παρακολουθήσετε στην επιτυχημένη εκπομπή «Ράδιο Αρβύλα» που προβάλλετε από τον τηλεοπτικό σταθμό ΑΝΤ 1, όπου και παρουσιάζει την ενότητα των βίντεο από το διαδίκτυο.

*Ως ηθοποιός, έγραψε, σκηνοθέτησε, ασχολήθηκε με την παραγωγή αλλά και πρωταγωνίστησε , μαζί με τον Νέλσων Λούκας, στην θεατρική παράσταση «Άλλη μία ασήμαντη ιστορία», που ολοκληρώθηκε πριν μία εβδομάδα στο Θέατρο Σοφούλη. Λόγω της επιτυχίας της παράστασης , όπως όλα δείχνουν θα πάρει παράταση και θα συνεχιστεί με το νέο έτος.

Μια συνέντευξη στην Θένια Μυλωθρίδου και τον Στέργιο Βαρβαγιάννη
Από τα έδρανα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου, πίσω από το μικρόφωνο του ραδιοφώνου και από τις κάμερες του τηλεοπτικού πλατό, στο σανίδι της θεατρικής σκηνής... Η Ευγενία Σαμαρά, αν και μας... συστήθηκε σαν το κορίτσι των «Ράδιο Αρβύλα», σίγουρα δεν είναι μόνο αυτό! Είναι γεγονός πως η νεαρή παρουσιάστρια τράβηξε την προσοχή, κυρίως με την όμορφη και γοητευτική παρουσία της, ωστόσο , γνωρίζοντάς την κάποιος καλύτερα, θα συνειδητοποιήσει πως πρόκειται για ένα καλλιεργημένο άτομο, με δυναμικό χαρακτήρα και έντονες ανησυχίες. Όπως θα παραδεχθεί και η ίδια, είναι πεισματάρα, περήφανη, ανεξάρτητη και εγωίστρια, μα πάνω απ’ όλα ένας άνθρωπος που πατάει γερά στη γη αλλά τολμά και να ονειρεύεται, ένας άνθρωπος που νιώθει ευγνωμοσύνη για τα καλά που του έρχονται, αλλά συνεχίζει να βάζει στόχους και να μοχθεί σκληρά για να τους πετύχει! Το χιούμορ είναι ένα ακόμη προτέρημά της, θα λέγαμε εμείς, κάτι άλλωστε που φαίνετε και από τις... παρέες της, βλέπε Ράδιο Αρβύλα. Όπως και να έχει, η Ευγενία ήρθε για να μείνει , όχι μόνο απολαμβάνοντας τα «βιντεάκια» της αλλά ξεδιπλώνοντας το ταλέντο της στη μεγάλη της αγάπη, που είναι η ηθοποιία.
«Λατρεύω να δημιουργώ και ελπίζω να πατάω γερά πάντα στα πόδια μου»

Την πρωτογνωρίσαμε όλοι , σαν τη γυναικεία παρουσία της επιτυχημένης σατιρικής εκπομπής του ΑΝΤ1 που... κλέβει την παράσταση στο 90’με τη συμμετοχή της. Η Ευγενία Σαμαρά ανοίγει την καρδιά τους στους αναγνώστες των «Αθλητικών Νέων» , μας μιλάει για τα επαγγελματικά της βήματα, εύχεται Καλά Χριστούγεννα σε όλους ενώ μας αφήνει να τη γνωρίσουμε λίγο καλύτερα...

-Με κλίμακα από το 0 έως το 10, σε ποιο επίπεδο πιστεύεις, σύμφωνα πάντα με τους δικούς σου στόχους, πως βρίσκεσαι τώρα και που θα ήθελες να φτάσεις;
«Δεν ξέρω που είμαι. Τα πράγματα αλλάζουν πάρα πολύ γρήγορα. Αν με ρωτούσατε πριν τρία χρόνια θα σας έλεγα ότι είμαι στο 2 ή στο 3, και μετά ξεκίνησα ραδιόφωνο , τηλεόραση , ανέβασα μία παράσταση μόνη μου. Παρόλ’ αυτά, δε θεωρώ ότι ανέβηκα πολλά επίπεδα , όχι βέβαια ότι δεν πιστεύω πως είναι σημαντικά όσα έγιναν!!! Ίσα, ίσα με έκαναν να αναθεωρήσω πολλά πράγματα. Είμαι άνθρωπος που του αρέσει να θέτει στόχους και να μοχθεί γι’ αυτούς και που δεν θα παρατήσει την προσπάθεια με το πρώτο καλό που θα συμβεί στη ζωή του».
https://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcQvulslpPO_4YhYtbF_aXOHF51Zk_XqZp4mkmMHapiH5p4-2jjOWPKsKzbt4Q
-Πως έγινε το «πάντρεμα» με τους Ράδιο Αρβύλα;
«Αρχικά γνώρισα και συνεργάστηκα με τα παιδιά μέσω του ραδιοφώνου τους , τον «Imagine 89,7». Όταν αποφάσισαν ότι θέλουν να προσθέσουν μία γυναικεία παρουσία στο «Ράδιο Αρβύλα» με ρώτησαν αν θα ήθελα να συμμετάσχω, περνώντας από ένα casting και έτσι πήγα».

- Η συνεργασία σας είναι ένα επαγγελματικό βήμα για σένα, μία ευχάριστη «νότα» ίσως, από τις καθημερινές σου υποχρεώσεις ή συνδυασμός και των δύο;
«Θα ήταν ψέμα αν έλεγα ότι δεν είναι επαγγελματικό βήμα, μάλλον είναι και το μεγαλύτερο που έχω κάνει μέχρι τώρα, απλά δεν μπορώ να αντιμετωπίσω την... Αρβύλα σα δουλειά, γιατί όταν βρίσκομαι εκεί αισθάνομαι ότι είμαι κάπου με την παρέα μου! Οπότε διαλέγω την κουρτίνα Νο 3 – συνδυασμός!».
- Που πιστεύεις πως οφείλεται η επιτυχία της εκπομπής;
«Το Ράδιο Αρβύλα είναι αυθεντικό, σε μια εποχή όπου στην τηλεόραση επικρατεί υποκρισία. Θα ήταν παράλογο , για εμένα τουλάχιστον, να μην έχει επιτυχία».

-Ποιο είναι το αγαπημένο σου βιντεάκι;
«Η ελληνική Ν.Α.Σ.Α… ή Μ.Α.Σ.Α.!Είναι απίστευτο».

-Κάτι τραγελαφικό που έγινε στην εκπομπή;
«Φτάσαμε στο νούμερο 1 του τοπ!!!».

-Περιέγραψε μας την καθημερινότητά σου;
«Δεν είναι σταθερό το πρόγραμμα μου, συνεχώς προκύπτουν νέα δεδομένα. Αυτά που δεν αλλάζουν προς το παρόν είναι το πανεπιστήμιο , το ραδιόφωνο και το Ράδιο Αρβύλα».
https://media.youropia.gr/media/gallery/1/3229/big-samara9.jpg
-Μίλησε μας για την ενασχόλησή σου με την ηθοποιία και τι κάνεις αυτή την εποχή;
«Τελείωσα τις σπουδές μου πέρσι το καλοκαίρι και αμέσως αποφάσισα πως θέλω να δουλέψω πάνω σ’ αυτό. Συναντηθήκαμε τυχαία με τον Νέλσων λίγο αργότερα και είπαμε μεταξύ σοβαρού και αστείου να ανεβάσουμε μία παράσταση. Τελικά, από ένα αστείο βρεθήκαμε το επόμενο πρωί να γράφουμε, να σκηνοθετούμε και να πρωταγωνιστούμε. Η παράσταση ανέβηκε μετά από πέντε μήνες και τώρα τελείωσε. Πήγε καλύτερα από όσο θα μπορούσα ποτέ να φανταστώ και γι’ αυτό σκεφτόμαστε να τη συνεχίσουμε με το νέο έτος».

-Ποιοι είναι γενικά οι στόχοι σου;
«Πολύ θέατρο , κινηματογράφος , ραδιόφωνο, τηλεόραση και μακροπρόθεσμα οικογένεια».

-Τηλεόραση γενικά παρακολουθείς και αν ναι, ποιες εκπομπές επιλέγεις;
«Λόγω πιεσμένου προγράμματος τα τελευταία χρόνια δεν είχα το χρόνο να παρακολουθήσω πολύ τηλεόραση. Τα βράδια όμως ,που βλέπω κάποιες φορές, μ' αρέσει μια εκπομπή στον ΑΝΤ1, με κάποιους που βγαίνουν γύρω στις 11 και γελάνε...».

-Ραδιόφωνο ή τηλεόραση και γιατί;
«Για εμένα το ραδιόφωνο είναι πιο άμεσο , πιο αληθινό και πιο ελεύθερο από οποιοδήποτε άλλο Μέσο. Αυτό συμβαίνει γιατί η αμεσότητα του λόγου είναι πιο ισχυρή από αυτήν, της εικόνας στην τηλεόραση. Η επικοινωνία είναι πολύ πιο δυνατή και σε συνδυασμό με τη μουσική , που χωρίς αυτήν δε θα μπορούσα να ζήσω, το προτιμώ».

-Είσαι στη μηχανή του χρόνου. Σε ποια εποχή θα επέλεγες να ταξιδέψεις και γιατί;
«Χωρίς καμία σκέψη, στη δεκαετία του ‘60 για να ζήσω το Γούντστοκ».

-Υπάρχουν ανεκπλήρωτα όνειρα;
«Υπάρχουν... Αλλά θα εκπληρωθούν».

-Πόσο εύκολα γελάς, πόσο εύκολα κλαις;
«Γελάω εύκολα , κλαίω δύσκολα... μπροστά σε κόσμο».

-Ποια είναι η σπεσιαλιτέ σου;
«Κεφτεδάκια με λεμονάτες πατάτες φούρνου».

-Υπάρχουν κακοί άνθρωποι;
«Τι σημαίνει κακοί; Το κακό είναι αντικειμενικό. Θεωρώ ότι για όλους μας υπάρχουν κακοί άνθρωποι, απλά δεν είναι για τους ίδιους λόγους».

-Το ΜΟΤΟ σου;
«Δεν υπάρχουν αδιέξοδες καταστάσεις , υπάρχουν δρόμοι που ακόμη δεν έχουμε σκεφτεί...».

-Πότε είπες τελευταία... Αυτή θα είναι η τελευταία φορά και για ποιο λόγο;
«Αυτή θα είναι η τελευταία φορά που είπα κάτι πάνω στα νεύρα μου. Αλλά ξαναείπα...».

-Όταν φεύγεις, κοιτάζεις πίσω σου;
«Αναλόγως με το που κατευθύνομαι» .

-Ποιες είναι οι ανησυχίες σου;
«Σε τι κόσμο θα φέρω τα παιδιά μου».

-Περιέγραψε μας τον εαυτό σου; Προτερήματα και ελαττώματα;
«Πεισματάρα, περήφανη, ανεξάρτητη ,εγωίστρια. Δεν ξέρω πλέον ποιο από αυτά είναι προτέρημα και ποιο ελάττωμα».

-Κάτι όμορφο και ιδιαίτερο που σου έχουν πει στο δρόμο;
«Δεν μου έρχεται κάτι...».

-Τι λατρεύεις περισσότερο, τι φοβάσαι και σε τι ελπίζεις;
«Λατρεύω να δημιουργώ, φοβάμαι το να μη χάσω αυτούς που αγαπώ και ελπίζω να πατάω γερά πάντα στα πόδια μου».

-Ποιο πιστεύεις πως είναι το τρίπτυχο της επιτυχίας;
«Γνώση , θέληση και τύχη».

-Μία προσωπικότητα, από οποιοδήποτε χώρο και οποιαδήποτε εποχή, που θα ήθελες να γνωρίσεις;
«Τον Θεό ,αν υπάρχει ... Έχω να τον ρωτήσω πολλά!!!».

-Ποιο θεωρείς το μεγαλύτερό σου επίτευγμα;
«Η παράσταση μου, για την οποία σας μίλησα παραπάνω».

-Ξέρεις τι θέλεις;
«Τι θέλω;»

-Πότε λες ψέματα;
« Όταν χρειάζεται... Όπως λέει και ο σοφός λαός «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα»».

-Αγαπημένος στίχος;
«Τώρα μου έρχεται στο μυαλό ... Open your eyes and look within:
Are you satisfied with the life you're living? Bob Marley – exodus».

-Αγαπημένη ταινία
«Μπορώ να πω πάνω από 20... Ειλικρινά δεν μπορώ να αποφασίσω μία, μου είναι αδύνατο».
-Αγαπημένο βιβλίο;
«Ο γλάρος Ιωνάθαν Λίβινγκστον του Μπαχ».

-Αγαπημένος προορισμός;
«Γενικά είμαι ένας άνθρωπος που λατρεύει τα ταξίδια. Οποιοσδήποτε προορισμός είναι για μένα χαρά , έμπνευση και ευχαρίστηση. Αν έπρεπε να επιλέξω από τα ταξίδια που έχω ήδη κάνει θα διάλεγα τη Σαμοθράκη στην Ελλάδα και το Βερολίνο στο εξωτερικό».

«Δεν έχει... ταβάνι αυτή η ομάδαααα!!!»

Και σαν έχει όλες τις χάρες , είναι και αρειανάκι άρρωστο... Η Ευγενία Σαμαρά δεν κρύβει τη μεγάλη της αγάπη για τον Άρη, ελέω και οικογενειακής παράδοσης, ενώ δε διστάζει να παρουσιαστεί στον φακό των «Αθλητικών Νέων» με το κασκόλ της αγαπημένης της ομάδας. Της ταιριάζει, δε νομίζετε;

-Άρης και...
«ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΚΑΛΑ!»

-Ευγενία, πως έγινες Άρης;
«Είμαι γέννημα – θρέμμα που λένε. Είναι ο πατέρας μου φανατικός οπαδός, οπότε καταλαβαίνετε, η επιλογή. Και φυσικά δεν το μετανιώνω».

-Πηγαίνεις στο γήπεδο;
«Σίγουρα είναι κάτι που θα το ήθελε πολύ. Ωστόσο, λόγω των υποχρεώσεών μου και του βεβαρημένου προγράμματος, μου είναι δύσκολο να παρακολουθώ από κοντά την ομάδα».

-Γενικά, παρακολουθείς το τι συμβαίνει;
«Προσπαθώ όσο μπορώ. Με ενδιαφέρει να ξέρω τι γίνεται στην ομάδα».

- Ποιον παίκτη θεωρείς δυνατό «χαρτί» για τον Άρη και ποιο θα έφερνες στην ομάδα τη μεταγραφική περίοδο του Ιανουαρίου;
«Δυνατό χαρτί είναι ο Τόχα, τουλάχιστον από τα λίγα που ξέρω... Καλή μεταγραφή θα ήταν ο Μαραντόνα ή ο Πελέ...» .

-Που πιστεύεις ότι μπορεί να φτάσει η ομάδα φέτος;
«Δεν έχει ταβάνι αυτή η ομάδαααα!!!».

Χριστούγεννα με την Ευγενία
-Περιέγραψε μας μία ευχάριστη ανάμνηση από τα Χριστούγεννα των παιδικών σου χρόνων...
«Όταν ανάγκασα τους γονείς μου και τον αδερφό μου, να φτιάξουν τα δώρα τους και να τα ανταλλάξουμε την ημέρα των Χριστουγέννων. Μονό εγώ είχα όρεξη σαν παιδάκι να το κάνω, αλλά εν τέλει, για να μη μου χαλάσουν το χατίρι το έκαναν».

- Αν τα Χριστούγεννα ήταν γεύση, τι γεύση θα ήταν αυτή; Αν ήταν εικόνα, αν ήταν μυρωδιά...
«Η γεύση σίγουρα για εμένα θα ήταν γλυκιά , η εικόνα θα ήταν ένα χιονισμένο τοπίο και πολλές μυρωδιές, όλες από την κουζίνα».

-Ποιο είναι το αγαπημένο σου παραμύθι;
«Το κλασικό χριστουγεννιάτικο του Ντίκενς. «Το πνεύμα των Χριστουγέννων».»

-Τι αφήνεις πίσω σου αλλά και τι παίρνεις μαζί σου, από τη χρονιά που φεύγει;
«Τίποτα δεν αφήνω, όλα τα παίρνω και τα καλά και τα κακά. Ακόμη και να μετάνιωσα για πράγματα που έγιναν, έμαθα τόσα από αυτά, που χαίρομαι τελικά που συνέβησαν».

-Ποιο θεωρείς το σημαντικότερο γεγονός του 2010;
«Αλήθεια δεν ξέρω τι να διαλέξω!! Μάλλον το ότι ήρθε η Πάττυ στη χώρα μας».

- Διάλεξε τα ιδανικά δώρα για τους Ράδιο Αρβύλα;
«Στον Αντώνη, μία μαγείρισσα. Στον Γιάννη, το βιβλίο του με αφιέρωση. Στον Στάθη, μία συλλογή με ΩΡΑΙΑ ΑΝΕΚΔΟΤΑ και ένα χριστουγεννιάτικο κολάρο για τη Σαρδελίτσα. Στον Χρήστο ένα ταξίδι στο εξωτερικό».

-Τι δώρο θέλεις να σου φέρει ο Αη Βασίλης;
«Μην στεναχωρηθείς μ’ αυτό που θα σας πω, αλλά... ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΗ ΒΑΣΙΛΗΣ!!!».

-Μία ευχή μέσα από την καρδιά σου;
«Υγεία , υγεία και υγεία... Όλα τα άλλα θα γίνουν».

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια