Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Влади́мир Влади́мирович Пу́тин - Βλαντιμίρ Πούτιν - Vladimir Putin

Σαν σήμερα γεννήθηκε στις 7 Οκτωβρίου 1952

Ο Βλαντίμιρ Βλαντιμίροβιτς Πούτιν (Влади́мир Влади́мирович Пу́тин) είναι Ρώσος πολιτικός, πρωθυπουργός της Ρωσίας ο οποίος κατέχει σήμερα τη θέση του Προέδρου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, από τις 7 Μαΐου 2012. Την ίδια θέση κατείχε μεταξύ των ετών 2000 με 2008, ενώ διετέλεσε και Πρωθυπουργός της Ρωσικής Ομοσπονδίας από τις 8 Μαΐου του 2008 έως τις 7 Μαΐου 2012.
Το Δεκέμβριο του 2007 ανακηρύχθηκε "Πρόσωπο της Χρονιάς" από το περιοδικό Τάιμ.
Την δεκαετία του 2010, η δημοτικότητα του Πούτιν στη Ρωσία εκτοξεύτηκε.
Στη διάρκεια της 8ετούς προεδρικής θητείας του, η ρωσική οικονομία επανέκαμψε μετά από μακρύ χρονικό διάστημα, με αιχμή την ενεργειακή πολιτική και το μεγάλο πλούτο σε φυσικά κοιτάσματα, πετρελαίου και φυσικού αερίου.
Επίσης, η Ρωσία είναι πλέον μέλος της ομάδας των οχτώ πλουσιοτέρων κρατών του κόσμου (G8), λόγω της μεγάλης αύξησης του Α.Ε.Π. της, που πλησίασε το αντίστοιχο της Ε.Σ.Σ.Δ. της δεκαετίας του '80.
Από την άλλη μεριά, περιόρισε τις πολιτικές ελευθερίες στη χώρα, κατέστειλε τα ελεύθερα ΜΜΕ και επανέφερε σοβιετικά σύμβολα (όπως τον σοβιετικό ύμνο).
https://www.nedelia.lt/uploads/posts/2009-10/1254910027_putin-golyj.jpg
Ήταν παντρεμένος με την Λιουντμίλα Πούτινα και έχει δύο κόρες, τη Μαρία (1985) και την Κατερίνα (1986). Μιλάει γερμανικά και αγγλικά.
Βιογραφία
Γεννήθηκε στο Λένινγκραντ στις 7 Οκτωβρίου 1952. Τελείωσε τη Νομική Σχολή του Πανεπιστημίου του Λένινγκραντ το 1975 και λίγο καιρό αργότερα απέκτησε διδακτορικό στα Οικονομικά.
Το 1990 έγινε βοηθός Κοσμήτορα, ενώ το διάστημα 1985-1990 εργάστηκε στην Ανατολική Γερμανία ως μυστικός πράκτορας της Επιτροπής της Κρατικής Ασφάλειας (Комитет Государственной Безопасности, КГБ - Κομιτιέτ Γκοσουντάρστβιεννοϊ Μπιεζοπάσνοστι, ΚΓκΜπ/KGB).
Το 1991 γύρισε στη γενέτειρά του, την Αγία Πετρούπολη, όπου δούλεψε με τον γνωστό δημοκρατικό παράγοντα της «Νέας Ρωσίας», Ανατόλι Σομπτσάκ, δήμαρχο της πόλης, ως σύμβουλό του.
Η μητέρα του, Μαρία Ιβάνοβνα Πούτινα, ήταν εργάτρια εργοστασίου και ο πατέρας του, Βλαδίμηρος Σπυριδόνοβιτς Πούτιν, είχε καταταγεί στο Σοβιετικό Ναυτικό, όπου υπηρέτησε στον στόλο των υποβρυχίων στις αρχές της δεκαετίας του 1930. Κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου συμμετείχε σε μία ομάδα δολιοφθορέων της NKVD. Ο παππούς του, Σπυρίδων Πούτιν, ήταν προσωπικός μάγειρας του Βλαντιμίρ Λένιν και του Ιωσήφ Στάλιν.
https://2.bp.blogspot.com/-2H9a2f-LqRU/Tko-ne-_ynI/AAAAAAAAGvc/MUusRXneYDU/s1600/Untitled-3.jpg
Τον Ιούνιο του 1991 έγινε Πρόεδρος Διεθνών Σχέσεων του Δήμου Αγίας Πετρούπολης και το 1994 πρώτος Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου. Το Μάρτιο του 1997 προήχθη σε αντιπρόεδρο του Εκτελεστικού Γραφείου του Προέδρου, ενώ το 1998 ορίστηκε Διοικητής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Πληροφοριών της Ρωσίας, διάδοχος της Επιτροπής της Κρατικής Ασφάλειας. Ένα χρόνο αργότερα, τον Αύγουστο του 1999, ορίστηκε Πρωθυπουργός από τον Πρόεδρο Μπορίς Γιέλτσιν και τον Ιανουάριο του 2000, μετά από το ξαφνικό διάγγελμα παραίτησης του Γιέλτσιν, ορίστηκε προσωρινός Πρόεδρος.
Το 2000 έθεσε υποψηφιότητα για την προεδρία της Ρωσικής Δημοκρατίας και εξελέγη Πρόεδρος. Επίσης, στις 14 Μαρτίου 2004 επανεξελέγη με συντριπτική πλειοψηφία.
https://4.bp.blogspot.com/_so4yZPg07OU/ReP-VTbRbaI/AAAAAAAAAYQ/8LfBoqRiJ8A/s320/%CF%80%CE%BF%CF%84%CE%B9%CE%BD%CE%B3%CE%B1%CE%BC%CE%BF%CF%82.bmp
Την 1η Οκτωβρίου 2007 ανακοίνωσε την υποψηφιότητά του στις βουλευτικές εκλογές του Δεκεμβρίου, μη αποκλείοντας το ενδεχόμενο να γίνει ο επόμενος Πρωθυπουργός.
https://t3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcS4ueQM2134lpMROi4Wgaio8SCdmb9riwxshlUWpOFc-xePz_Ouuz47Aqkndg
Στις εκλογές αυτές, στις 2 Δεκεμβρίου του 2007, που διεξήχθησαν υπό καταγγελίες της αντιπολίτευσης για νοθεία, ο Πούτιν θριάμβευσε με ποσοστό άνω του 62% των ψήφων.
Το ωροσκόπιό του και η επάνοδος στη Ρωσική Προεδρία:
Μέσα στη γενικότερη έκρυθμη πολιτική ατμόσφαιρα των ημερών, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Vladimir Poutine που άλλαξε τη μετασοβιετική Ρωσία επιβάλλοντας τον έλεγχο του Κρεμλίνου στους περισσότερους τομείς της δημόσιας ζωής, ανακοίνωσε την επιστροφή του στην προεδρία όπου θα μπορεί να παραμείνει έως το 2024.
Ο Πούτιν γεννήθηκε στις 7/10/1952 στις 9.30 το πρωί στην Αγία Πετρούπολη της Ρωσίας, προορισμένος να αλλάξει τις δομές της χώρας του.
Με μία αξιοσέβαστη μόρφωση, προχώρησε στην πολιτική σταδιοδρομία του.
Το 1999 ορίστηκε πρωθυπουργός από τον τότε Πρόεδρο «Γιέλτσιν» και τον Ιανουάριο του 2000 μετά την ξαφνική παραίτηση του Γιέλτσιν, διατέλεσε και ως πρόεδρος στην αρχή προσωρινά κατόπιν με εκλογικές διαδικασίες.
Οι επόμενες υποψηφιότητες έδωσαν συντριπτική πλειοψηφία στο πρόσωπό του, τόση που μπορούμε να μιλάμε για θρίαμβο.
Ανοικοδομεί τη Ρωσία βάζοντας το μαχαίρι στα καλοστρωμένα τραπέζια των ανθιζόμενων καπιταλιστών, όπου σταματά κάθε δραστηριότητά τους κατά του συμφέροντος της χώρας και άλλους τους εκδιώχνει, άλλους τους αναγκάζει σε συμβιβασμό και άλλοι φυλακίζονται.
Ανεβάζει ραγδαία την οικονομία της χώρας του, φέρνοντάς την στις οχτώ πρώτες χώρες του κόσμου με τεράστια ανάπτυξη στις αερομεταφορές, στο πετρέλαιο και στο φυσικό αέριο.
Οι κρατικές αυτές εταιρίες και τα κέρδη τους, καθιστούν τη Ρωσία έναν οικονομικό γίγαντα στην Ευρώπη, αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο.
Αλλάζει την καθημερινότητα του Ρωσικού λαού, δίνοντάς του πίσω τη χαμένη του αίγλη. Βγάζει τη χώρα από την παρακμή και της δίνει πνοή, επαναφέροντας και τον Εθνικό Ύμνο της πρώην Σοβιετικής Ένωσης.
Αναδιοργανώνει το στρατό με εντυπωσιακό τρόπο, αφού υπήρξε συνταγματάρχης της μυστικής υπηρεσίας KGB, με δράση στην Γερμανία από το 1976.
Ασχολείται με τον αθλητισμό και το Judo διατηρώντας τη φυσική του κατάσταση εντυπωσιακά, παραθέτοντας και μαθήματα.
Ο Πούτιν είναι Ζυγός με ωροσκόπο Σκορπιό και Σελήνη στους Διδύμους, ξεδιπλώνοντας ένα άκρως ενδεικτικό ωροσκόπιο για την πορεία και την ιδιοσυγκρασία του.
Ο κυβερνήτης του ωροσκόπου Πλούτωνας βρίσκεται στο μεσουράνημα σε σύνοδο με τον Νότιο Δεσμό στο Λέοντα, που δείχνει σαφώς έναν προορισμό προς την εξυπηρέτηση κάποιου σκοπού.
Το εξάγωνο που σχηματίζει με τη σύνοδο Ερμή – Ποσειδώνα στον 12ο οίκο, αιτιολογεί την μακρόχρονη θητεία του στις μυστικές υπηρεσίες της KGB και μάλιστα πολύ επιτυχημένα, εφόσον διαφαίνεται η ικανότητα δράσης μυστικά και αθόρυβα.
Η σύνοδος Ήλιου – Κρόνου στο Ζυγό, (πολύ σημαντική για τη θέση του Κρόνου), με τον Κρόνο στον 12ο οίκο, καταδεικνύει τους κρυφούς εχθρούς, το παρασκήνιο και τις δολοπλοκίες που μπορεί να αντιμετωπίσει, ή να δημιουργήσει ο ίδιος.
Το τετράγωνο με τον Ουρανό είναι ένα γεγονός που γίνεται επικίνδυνο για πιθανή στέρηση της ζωής του κάτω από τέτοιους πλανητικούς σχηματισμούς, οι οποίοι έχουν να κάνουν με κάτι υπόγειο και σκοτεινό.
Από την άλλη επιβεβαιώνει πως ο Πούτιν διακατέχεται από σοβαρότητα και αίσθηση του δικαίου, υπογράφοντας το όραμά του για παγκόσμια δικαιοσύνη.
Επίσης η σύνοδος Κρόνου – Ποσειδώνα – Ερμή είναι και αυτή σε τετράγωνο με Ουρανό, μία πολύ δυναμική όψη που αντιπροσωπεύει την επανάσταση με όραμα μεν, αλλά με διάθεση που θερίζει κάθε τι κακό από τη ρίζα του.
Το εξάγωνο του Ουρανού με τον Δία δείχνει πως αυτός ο άνθρωπος πορεύεται με λογική και όχι με παρόρμηση πράττοντας με ουσία.
Η Αφροδίτη στο Σκορπιό κυβερνήτης του Ήλιου του και των 12ου και 7ου οίκων του στον 1ο οίκο και σε αντίθεση με Δία, προσδίδει μαγνητισμό και μια γοητευτική προσωπικότητα, που εκπέμπει μέγεθος.
Αξιοσημείωτο είναι πως η άκρως επικοινωνιακή Σελήνη στους Διδύμους δεν συμμετέχει σε πρωτεύουσες όψεις και εν μέρει σε αυτό να οφείλονται και τα διφορούμενα συναισθήματα που προκαλεί.
Ο Άρης βρίσκεται στον Τοξότη στον 2ο οίκο σε εξάγωνο με τον Ερμή και σε τρίγωνο με τον Πλούτωνα στο μεσουράνημα.
Πέρα από την κλίση του στον αθλητισμό, φαίνεται η ευσυνειδησία, αλλά και η γρήγορη αντίληψη των καταστάσεων σε σχέση με την απόκτηση ή την διεκπεραίωση, γεγονός που καθορίζει ολόκληρη την παρουσία και την πορεία του.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια