Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μαθήματα ζωής στα Αληθινά σενάρια

Τα καλύτερα σενάρια τα γράφει η ίδια η ζωή.
Με αυτό το σύνθημα ο δημοσιογράφος Νίκος Ασλανίδης περιοδεύει για δέκα ολόκληρα χρόνια, εντός και εκτός συνόρων, αναζητώντας με την κάμερα της βραβευμένης εκπομπής "Αληθινά σενάρια" Έλληνες που ενώ έχουν.......

να επιδείξουν σημαντικό έργο, παραμένουν τις περισσότερες φορές μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Ιστορίες που συγκινούν και προκαλούν θαυμασμό.
Όπως αυτή του μοναδικού Έλληνα ιεραποστόλου στη Σιέρα Λεόνε, που κατάφερε με τη βοήθεια δωρεών να χτίσει σπίτια, κλινική και ένα πρόχειρο σχολείο - εκκλησία σε μία χώρα που, αν και πλούσια σε αδαμαντωρυχεία, συγκαταλέγεται στις φτωχότερες του πλανήτη, με μέσο όρο ζωής τα 30 χρόνια!.

Συγκλονιστική είναι και η περίπτωση μιας Ελληνίδας, η οποία ακολούθησε τον Παλαιστίνιο άντρα της, γιατρό στο επάγγελμα, στην έρημο του΄΄Αζρακ, στην Ιορδανία. Εκεί δημιούργησαν μια κλινική, αλλά επειδή η ηθική των Βεδουίνων απαγορεύει στους άντρες, ακόμα και στους γιατρούς, να αγγίζουν γυναίκες, η Ελένη του Άζρακ έχει ξεγεννήσει μέχρι τώρα περισσότερες από 3.000 Βεδουίνες.

Στη Ρόδο, ένας ογδοντάχρονος, αν και τυφλός διατηρεί ακόμα το πρώτο μηχανοκίνητο καφεκοπτείο των Δωδεκανήσων.
Μάλιστα, αλέθει και ζυγίζει τον καφέ με ακρίβεια γραμμαρίου.
Στο Σιδηρόκαστρο, ένας συνταξιούχος εκπαιδευτικός δεν ξεκουράστηκε ούτε μια μέρα από τότε που βγήκε στη σύνταξη.

΄Αρχισε να ασχολείται με την έρευνα των σπηλαίων της περιοχής του, με αποτέλεσμα να συμβάλει στην ανακάλυψη πολλών ιστορικών και προϊστορικών ευρημάτων.
Οι παραπάνω είναι μερικοί μόνο από τους εκατοντάδες "προικισμένους" Έλληνες που έχουν παρελάσει έως σήμερα από την εκπομπή της ΕΤ3.

Μια δημοσιογραφική εκπομπή που σε πείσμα της κατήφειας των δύσκολων καιρών καταφέρνει να μεταδώσει στον τηλεθεατή ένα μήνυμα αισιοδοξίας. Ταυτόχρονα αποτελεί μια καλή πρόταση για όσους έχουν βαρεθεί να κάνουν "ζάπινγκ" και να βλέπουν τα ίδια πρόσωπα για πολλοστή φορά στην τηλεόραση.

Άλλωστε, κάπως έτσι γεννήθηκε και η ιδέα της εκπομπής στον δημοσιογράφο και εμπνευστή της Νίκο Ασλανίδη.
Ηλιάνα Σουσώνη/Καθημερινή/Tessa

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια