Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Το στέμμα φύλο δεν κοιτά

Αν και με καθυστέρηση, η ισότητα των δύο φύλων αποδεικνύεται και έμπρακτα στη Βρετανία.
Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ δεν πρέπει πια να έχουν άγχος, καθώς με νέο νόμο του κράτους, δεν χρειάζεται, να κάνουν τον γιο ώστε να υπάρξει διάδοχος στον θρόνο της Βρετανίας.
Ακόμη και αν το πρώτο τους παιδί είναι κορίτσι, θα μπορέσει να διαδεχθεί τον επόμενο βασιλιά της χώρας...

Την απόφαση έλαβε η 21η Σύνοδος των χωρών της Κοινοπολιτείας που συνεδρίασε στο Περθ της Αυστραλίας.

Ένθερμος υποστηρικτής της υπήρξε ο Ντέιβιντ Κάμερον, ο οποίος θα μείνει στην ιστορία ως ο Βρετανός πρωθυπουργός που έβαλε τέλος σε έναν νόμο 300 ετών:
«Οι νόμοι αυτοί είναι παρωχημένοι και πρέπει να αλλάξουν. Η ιδέα ότι ένας νεότερος σε ηλικία γιος θα έπρεπε να γίνει μονάρχης στη θέση της μεγαλύτερης αδελφής του, μόνο επειδή είναι άντρας, απλά δεν είναι πια αποδεκτή. Ούτε βγαίνει νόημα ότι ο πιθανός μονάρχης μπορεί να παντρευτεί αποκλειστικά άτομο που ακολουθεί τη ρωμαιοκαθολική πίστη. Το σκεπτικό πίσω από αυτούς τους νόμους είναι εσφαλμένο. Γι’ αυτό το λόγο ο κόσμος θέλει να τους αλλάξει εδώ και καιρό. Πρέπει να το κάνουμε» δήλωσε σύμφωνα με την Daily Mail.

Στην Βρετανία τον θρόνο διεκδικεί μία γυναίκα, μόνο στην περίπτωση που δεν έχει άνδρα αδελφό - έτσι ανήλθε στον θρόνο η βασίλισσα Ελισάβετ που είχε μόνο μια αδελφή, τη Μαργαρίτα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια