Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

O Versace σκηνοθέτησε τη δολοφονία του;

Ο Ιταλός μόδιστρος Gianni Versace, σύμφωνα με τους ισχυρισμούς του βιβλίου με τίτλο «Μετάσταση», σκηνοθέτησε τη δολοφονία του αφού την ημέρα που υποτίθεται πως τον σκότωσαν αυτός στην πραγματικότητα βρισκόταν στη Ζυρίχη.

Σύμφωνα πάντα με το βιβλίο, ο Βερσάτσε ήταν για τα καλά μπλεγμένος στα δίχτυα της μαφίας και είχε δημιουργήσει τεράστια χρέη. Έτσι σκέφτηκε να σχεδιάσει το θάνατό του προκειμένου να πάρουν οι συγγενείς του, την ασφάλεια ζωής που είχε κάνει.
«Δεν είναι τυχαίο άλλωστε πως εξαφάνισαν άρον-άρον τις στάχτες του για να μην μπορεί να γίνει ταυτοποίηση DNA» είχε αναφέρει ο Τζανλουίτζι στην κατάθεσή του, κατά τη διάρκεια των ερευνών για το θάνατο του διάσημου μόδιστρου.
Ο Τζανλουίτζι ποτέ δεν πίστεψε πως ο Βερσάτσε δολοφονήθηκε. Πάντα πίστευε πως όλα ήταν ψέματα. Μάλιστα το 1998 προσπάθησε να διαρρήξει το ξωκλήσι που είχε ενταφιαστεί ο Βερσάτσε όμως για κακή του τύχη συνελήφθη.
Ο πρώην μαφιόζος και συγγραφέας του βιβλίου αναφέρεται και στον δολοφόνο του Βερσάτσε, τον Άντριου Φίλιπ Κιουνάναν ο οποίος εντελώς τυχαία οκτώ ημέρες μετά τη δολοφονία του σχεδιαστή, αυτοκτόνησε.
Ο Τζιάνι Μαρία Βερσάτσε (ιταλικά: Gianni Maria Versace, 2 Δεκεμβρίου 1946 - 15 Ιουλίου 1997) ήταν Ιταλός σχεδιαστής μόδας και ιδρυτής του διεθνούς οίκου Versace. Υπήρξε φίλος των Έρικ Κλάπτον, πριγκίπισσας Νταϊάνα, Ναόμι Κάμπελ, Duran Duran, Madonna, Έλτον Τζον, Cher, Στινγκ και πολλών άλλων δημοσίων προσώπων ενώ ήταν ένας από τους πρώτους σχεδιαστές που συνέδεσαν τη μόδα με τον κόσμο της μουσικής.
Αυτός και ο σύντροφός του, Αντόνιο Ντ'Αμίκο, ήταν τακτικοί στην διεθνή σκηνή των πάρτυ.
Κάθε πρωί ο βοηθός του Βερσάτσε πήγαινε να αγοράσει τον καφέ του Βερσάτσε σε μια καφετέρια στον παραλιακό δρόμο του Μαϊάμι, όμως στις 15 Ιουλίου 1997 ο Βερσάτσε πήγε μόνος του, αγόρασε τον καφέ του και γύρισε πίσω για το σπίτι του χωρίς να δώσει σημασία στον νεαρό που τον ακολουθούσε. 
Όταν έβγαλε το κλειδί για να ανοίξει την εξώπορτα,ο νεαρός ονόματι Άντριου Κουνάναν, τον πυροβόλησε 2 φορές και οι σφαίρες τον βρήκαν στο κεφάλι.
Ο δράστης κατάφερε να ξεφύγει.
Αυτοκτόνησε με πυροβολισμό 8 μέρες μετά (το οποίο όπλο το έκλεψε από το πρώτο θύμα του και είχε σκοτώσει τρεις με το ίδιο όπλο,μαζί και τον Βερσάτσε) στις 23 Ιουλίου,ο δράστης είχε σκοτώσει άλλους 5 ανθρώπους και τα κίνητρα της ανθρωποκτονίας δεν ανακαλύφθηκαν ποτέ. 
Ο Βερσάτσε ήταν το τελευταίο θύμα του Κουνάναν.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια