Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αλλάξτε τρένο εν κινήσει

O industrial designer Paul Priestman είχε μια πρωτότυπη σύλληψη σχετικά με τα ταξίδια με το τρένο στο μέλλον.
Ποια είναι αυτή; Τρένα που θα κινούνται συνέχεια χωρίς να χρειάζεται να σταματούν σε κάποιο σταθμό, επιτρέποντας στους επιβάτες τους να αλλάζουν αμαξοστοιχία ακόμη και ...εν κινήσει.

Το σκεπτικό του Priestman ξεκινάει από τη λογική παραδοχή ότι οι στάσεις στους σιδηροδρομικούς σταθμούς είναι, σε πολλές περιπτώσεις, απλά χάσιμο χρόνου, ειδικά αν ο επιβάτης πρέπει να πάρει κάποιο άλλο τρένο και να συνεχίσει το ταξίδι του σε άλλο προορισμό.

Αντί λοιπόν να αποβιβάζεται κάποιος σε μια στάση, γιατί να μην αποβιβάζεται κατευθείαν στο ...επόμενο τρένο.

Τρελό, αλλά έξυπνο!.

Ας δούμε πώς μπορεί να λειτουργήσει. Τα τοπικά τρένα σε κάποια συγκεκριμένα σημεία θα λειτουργούν ως πλατφόρμες και θα μπορούν να συνδέονται με τα τρένα μεγάλων αποστάσεων μέσω ενός docking station, το οποίο θα διασφαλίζει ότι και τα δύο θα κινούνται με την ίδια ταχύτητα. Αφού οι δύο αμαξοστοιχίες "ενωθούν", οι επιβάτες που το επιθυμούν θα μεταφέρονται από τη μία στην άλλη και έπειτα τα δύο τρένα θα χωρίζουν και θα συνεχίζουν τις διαφορετικές τους διαδρομές.

Πραγματικά, μία πολύ ενδιαφέρουσα ιδέα που αλλάζει εντελώς τα σιδηροδρομικά μας ταξίδια. Βέβαια, θέλει πολύ μελέτη και προσπάθεια για να υλοποιηθεί και μάλιστα με ασφάλεια, αλλά ως concept μας αρέσει πολύ.
DiGitaL LiFe

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια