Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Τζάμπα το τρέξιμο για έναν στους πέντε

Περίπου το 20% του πληθυσμού δεν έχει οφέλη από την αερόβια γυμναστική που κάνει, σύμφωνα με έρευνα ειδικών από το Πανεπιστήμιο του Λονδίνου.
«Υπεύθυνα και σε αυτήν την περίπτωση είναι κάποια γονίδια τα οποία επηρεάζουν αρνητικά την ιδιότητα της σωματικής άσκησης για καύση λίπους», διευκρινίζουν οι ειδικοί.
Συγκεκριμένα, το τζόκινγκ ή οποιαδήποτε άλλη αερόβια άσκηση, σε ορισμένα άτομα δεν έχει παρά ελάχιστα οφέλη στην πρόληψη νόσων, όπως είναι οι καρδιοπάθειες ή ο διαβήτης.
Όπως αναφέρει ο κύριος ερευνητής της μελέτης δρ Τζέιμς Τίμονς, τα «άτυχα» αυτά άτομα που δεν μπορούν να ωφεληθούν από τη σωματική άσκηση και θα πρέπει να εστιάσουν σε άλλους τρόπους πρόληψης, όπως η υγιεινή διατροφή και η λήψη φαρμάκων.

Στη μελέτη συμμετείχαν περισσότερα από 500 άτομα, που ακολούθησαν πρόγραμμα αεροβικής άσκησης για 30 λεπτά, πέντε φορές την εβδομάδα.

Τα ευρήματα έδειξαν ότι στο 20% των συμμετεχόντων η μέγιστη πρόσληψη οξυγόνου αυξήθηκε λιγότερο από 5% και στο 30% δεν σημειώθηκε καμία αύξηση της ευαισθησίας στην ινσουλίνη.

Η μελέτη δημοσιεύεται στην επιστημονική επιθεώρηση της Βρετανικής Καρδιολογικής Εταιρείας. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια