Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Νορβηγία, η Μέκκα της ηλεκτροκίνησης

Η Νορβηγία ανήκει στους σημαντικότερους πετρελαιοπαραγωγούς, ταυτόχρονα όμως αποτελεί τη χώρα με τα περισσότερα ηλεκτροκίνητα οχήματα ανά 1.000 κατοίκους!
Για να γίνει αυτό δυνατόν, απαλλάσσονται τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα από όλους τους φόρους και τον ΦΠΑ που επιβάλλονται στα μοντέλα συμβατικής τεχνολογίας, και έτσι κοστίζουν τελικά φθηνότερα.
Επίσης οι κάτοχοι ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν πληρώνουν τέλη κυκλοφορίας ούτε διόδια για την είσοδο στα κέντρα των πόλεων, επιτρέπεται να χρησιμοποιούν τις λεωφορειολωρίδες και να παρκάρουν σε σημεία όπου κανονικά απαγορεύεται η στάθμευση.

Κερασάκι στην τούρτα είναι η δωρεάν τροφοδοσία με ρεύμα των ηλεκτροκίνητων οχημάτων από δημοτικούς φορτιστές, κάτι που δεν ισχύει για τα υβριδικά μοντέλα.

Οι δημοτικές αρχές των πόλεων της Νορβηγίας παρέχουν πρόσθετα κίνητρα, για παράδειγμα στο Τρόντχαϊμ διαθέτει ο δήμαρχος 27 ηλεκτρικά οχήματα, ενώ κυκλοφορούν στην πόλη και αρκετά ταξί.
Μάλιστα, από το επόμενο διάστημα θα επιτρέπεται να σταθμεύουν στην πιάτσα των ταξί, που λειτουργεί στο αεροδρόμιο του Τρόντχαϊμ, μόνο ηλεκτροκίνητα μοντέλα! 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια