Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΖΩΝΗ ΑΓΝΟΤΗΤΑΣ

Οι πρώτες ζώνες αγνότητας κάνουν την εμφάνισή τους το 15ο αιώνα και, σύμφωνα με πολλές μελέτες, θεωρούνται ιταλική εφεύρεση, για την ακρίβεια φλωρεντιανή.
Οι ζώνες αγνότητας εμφανίστηκαν αρχικά στις πρώτες σταυροφορίες.
Πιθανότατα η χρήση της εξέφραζε το φόβο που είχαν οι άντρες μήπως οι γυναίκες τους απιστήσουν.
Όμως σήμερα θεωρείται ότι η εκτίμηση αυτή ίσως και να είναι αυθαίρετη.
Σύμφωνα με μελέτες, οι ζώνες αγνότητας που παρουσιάζονται σε διάφορα μουσεία ως εκθέματα από την εποχή των σταυροφοριών θεωρούνται μεταγενέστερες.
Μάλιστα, το πιο γνωστό μουσείο της Ευρώπης με εκθέματα ζωνών αγνότητας, το Μουσείο Κλινί, στο Παρίσι, έβγαλε από τις αίθουσες όσες θεωρούνταν έργα του Μεσαίωνα, καθώς στην πραγματικότητα ήταν φτιαγμένες το 19ο αιώνα.
Επανεξετάζοντας τη λειτουργία της ζώνης αγνότητας διαπιστώνουμε ότι δε χρησιμοποιήθηκε μόνο για να ασκείται έλεγχος από τους άντρες, αλλά και ως όργανο που παρεμποδίζει τον αυνανισμό, όπως στα μοναστήρια.
Ωστόσο, πρόκειται και για ερωτικό βοήθημα ικανό να προκαλέσει επιθυμία και να αφυπνίσει τη διάθεση για ερωτικά παιχνίδια.
Πράγματι, πολλές από τις ζώνες αγνότητας ανοίγουν με ευκολία και είναι κατασκευασμένες από πολύτιμα μέταλλα, ενώ στην επιφάνειά τους αναγράφονται πικάντικα σχέδια και σχόλια.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια