Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Airbike Το εκτυπωμένο ποδήλατο

Το πρώτο τυπωμένο ποδήλατο με την ονομασία "Airbike" είναι γεγονός.
Κι όταν λέμε τυπωμένο, εννοούμε τυπωμένο κανονικά σε εκτυπωτή.
Το ποδήλατο αυτό είναι δημιουργία Βρετανών ερευνητών της εταιρείας
EADS (Europen Aeronautic Defence and Space), που κατάφεραν να δημιουργήσουν το πρώτο ποδήλατο στον κόσμο, όχι σε κάποια γραμμή παραγωγής, αλλά με την βοήθεια ενός εκτυπωτή.
Για την ακρίβεια, το ποδήλατο σχεδιάστηκε σε ηλεκτρονικό υπολογιστή, ενώ το αρχείο στη συνέχεια εστάλη σε έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή, που το υλοποίησε "ψεκάζοντας".
Απλά ο εκτυπωτής αυτός, αντί για μελάνι, ψέκασε αλλεπάλληλα στρώματα σκόνης λιωμένου νάιλον, ώσπου δημιουργήθηκε αυτό το κανονικό ενιαίο ποδήλατο.
Η όλη καινοτόμα διαδικασία αποκαλείται "μεταποίηση προσθετικών στρωμάτων", ενώ κάθε ποδήλατο μπορεί να τυπωθεί με βάση τις εξατομικευμένες προδιαγραφές κάθε υποψήφιου αγοραστή και δε χρειάζεται τη συνηθισμένη συντήρηση.
Ο τρισδιάστατος εκτυπωτής, εκτός από σκόνη νάιλον, μπορεί να δεχτεί ως πρώτη ύλη άλλου είδους πλαστικό, ενισχυμένο με άνθρακα ή μέταλλο, όπως το τιτάνιο, ο χάλυβας και το αλουμίνιο.
Τέλος, οι δημιουργοί του εκτυπωτή υποστηρίζουν πως η πρωτοποριακή μέθοδος χρησιμοποιεί περίπου το ένα δέκατο των υλικών που θα χρειαζόταν ένα συμβατικό ποδήλατο, σημειώνοντας σημαντική εξοικονόμηση πρώτων υλών, ενώ, εκτός από ποδήλατα, μπορεί να χρησιμοποιηθεί και στην αεροδιαστημική, την παραγωγή μηχανών κ.α.
www.eads.com

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια