Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Σίνεντ Ο΄Κόνορ εναντίον Πάπα

Το 1992, όταν η Ιρλανδή τραγουδίστρια Σίνεντ Ο΄Κόνορ έσκισε μια φωτογραφία του Πάπα Ιωάννη Παύλου μπροστά στις κάμερες, άρχισε μια προσωπική βεντέτα με το Βατικανό.
Όταν ο Ποντίφικας απολογήθηκε με επιστολή του για τις περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης στην Ιρλανδία, του απάντησε με μια δική της επιστολή στην Washingron Post.
* Πάπας Βενέδικτος ΙΣΤ :


"Αναστατώθηκα και προσεύχομαι"
Αδελφοί και αδελφές της ιρλανδικής Εκκλησίας, απευθύνομαι σε εσάς με μεγάλη ανησυχία ως ποιμένας της πάγκοινης Εκκλησίας. Όπως και εσείς, αναστατώθηκα από τις πληροφορίες που ήρθαν στο φως σχετικά με την κακοποίηση παιδιών από μέλη της Εκκλησίας της Ιρλανδίας. Μπορώ μόνο να μοιραστώ την αποκαρδίωση και την αίσθηση προδοσίας που τόσοι από εσάς νιώσατε πληροφορούμενοι τις αμαρτωλές και εγκληματικές πράξεις αλλά και τον τρόπο με τον οποίο αντέδρασαν εκκλησιαστικές Αρχές στην Ιρλανδία.
Είναι αλήθεια ότι το πρόβλημα της κακοποίησης παιδιών δεν περιορίζεται ούτε στην Ιρλανδία ούτε μόνο στους κόλπους της Εκκλησίας. Παρ όλα αυτά, τώρα καλείστε να αντιμετωπίσετε, με κουράγιο και αποφασιστικότητα, ένα ζήτημα που προέκυψε στο εσωτερικό της ιρλανδικής κοινότητας καθολικών. Θα ήθελα να κλείσω την επιστολή με μια ειδική προσευχή για την Εκκλησία στην Ιρλανδία, την οποία σας αποστέλλω με τη φροντίδα ενός πατέρα προς τα παιδιά του και με τη στοργή ενός χριστιανού.
* Σίντι Ο' Κόνορ.
"Άλλο η πίστη μας, άλλο οι ηγέτες της"
Για αρκετούς ανθρώπους στη χώρα μου, η επιστολή του Πάπα προσβάλλει όχι μόνο τη νοημοσύνη μας, αλλά και την πίστη και την πατρίδα μας... Όταν ήμουν κοριτσάκι, πέρασα 18 μήνες στο εκπαιδευτικό κέντρο An Grianan, ένα ίδρυμα στο Δουβλίνο για κορίτσια με προβλήματα συμπεριφοράς. Πρόκειται για ένα από τα λεγόμενα "πλυντήρια της Μαγδαληνής", τα οποία χρηματοδοτεί η Εκκλησία.
Δουλεύαμε σε υπόγεια πλένοντας τα ρούχα κληρικών με κρύο νερό και πλάκες σαπούνι. Το An Grianan ήταν προιόν των σχέσεων της ιρλανδικής κυβέρνησης με το Βατικανό - η οποία ήταν θεσμοθετημένη στο σύνταγμα ως το 1972. Μέχρι το 2007, το 98% των σχολείων διοικούνταν από την Καθολική Εκκλησία. Στα Ιδρύματα για παιδιά με προβλήματα, πραγματοποιούνται βάναυσες τεχνικές σωφρονισμού.
Ο Πάπας πρέπει να αναλάβει την ευθύνη για τη δράση των υφισταμένων του. Εάν καθολικοί ιερωμένοι κακοποιούν παιδιά, δεν είναι το Δουβλίνο που πρέπει να απαντήσει, αλλά η Ρώμη, ξεκινώντας με την αποδοχή της ευθύνης και μια δικαστική έρευνα. Μέχρι τότε, όλοι οι καλοί καθολικοί πρέπει να απέχουν από τη λειτουργία.
΄'Ηρθε η στιγμή να διαχωρίσουμε τον Θεό μας από τη θρησκεία και την πίστη μας από τους υποτιθέμενους ηγέτες της.
Κ

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια