Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Δίαιτες των σταρ ...παράδει​γμα προς αποφυγήν

*  Με βάση την ομάδα αίματος.
Liz Hurley, Cheryl Cole, Hugh Grant.
Τι πρεσβεύει:
Σύμφωνα με αυτήν τη θεωρία, η ομάδα αίματος συνδέεται άμεσα με τον μεταβολισμό. Έτσι, υπάρχουν τροφές που "ταιριάζουν" καλύτερα με τον οργανισμό σας και άλλες όχι. Πώς θα τις εντοπίσετε; Απλώς μαθαίνοντας σε ποια ομάδα αίματος ανήκετε. Αυτό φυσικά σημαίνει ότι θα πρέπει να διαγράψετε μόνιμα ορισμένες τροφές από το διαιτολόγιό σας.
Πιο συγκεκριμένα, όσοι έχουν ομάδα αίματος Α είναι προτιμότερο να τρώνε όσο το δυνατόν περισσότερα λαχανικά. Όσοι ανήκουν στην ομάδα αίματος Β καλό είναι να καταναλώνουν γαλακτοκομικά. Όσοι ανήκουν στην ομάδα ΑΒ να συνδυάζουν τα παραπάνω και, τέλος, όσοι ανήκουν στην ομάδα Ο να τρέφονται με κρέας, ψάρι ή θαλασσινά.
Τι απαντούν οι ειδικοί:
Οι επιστημονικές μελέτες δεν αποδεικνύουν ότι υπάρχει σχέση μεταξύ της ομάδας αίματος και του μεταβολισμού.
Παράλληλα, το να αποκλείσεις ολόκληρες κατηγορίες τροφίμων είναι κάτι που δεν κάνει καλό ούτε στον οργανισμό ούτε στα επίπεδα ενέργειας.

*  Η δίαιτα της ζώνης.
Jennifer Aniston, Marcia Cross.
Τι πρεσβεύει:
Η "ζώνη είναι η κατάσταση εκείνη κατά την οποία ο μεταβολισμός λειτουργεί στο μάξιμουμ και αυτό επιτυγχάνεται όταν καταναλώνουμε μια διατροφή που περιλαμβάνει 40% υδατάνθρακες, 30% πρωτεΐνες και 30% λίπος.
Έτσι, τα επίπεδα ινσουλίνης στον οργανισμό παραμένουν διαρκώς στα ιδανικά επίπεδα.
Τι απαντούν οι ειδικοί:
Η μικρή ποσότητα υδατανθράκων δεν τροφοδοτεί τον οργανισμό με τις απαραίτητες ποσότητες ενέργειας. Παράλληλα, οι μεγάλες ποσότητες πρωτεϊνών μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα, όπως αύξηση της ουρίας και του ουρικού οξέος, ενώ η μακροχρόνια κατανάλωση κρέατος επιβαρύνει την καρδιά.

*  Καθαρό πρόγραμμα.
Gwyneth Paltrow, Donna Karan.
Τι πρεσβεύει:
Βασίζεται στην αποτοξίνωση και περιλαμβάνει οργανικές τροφές που έχουν πολύ μικρή περιεκτικότητα σε λιπαρά και αποδίδουν σταθερή ποσότητα θερμίδων ανά μερίδα. Επιπλέον, περιλαμβάνει πολλά υγρά, όπως οι σούπες και οι χυμοί, που αντικαθιστούν ορισμένα ή όλα τα γεύματα της ημέρας. Συνήθως, αυτό το διατροφικό σύστημα διαρκεί έως τρεις εβδομάδες.
Τι απαντούν οι ειδικοί:
Μια γρήγορη δίαιτα μπορεί να είναι αποτελεσματική, όμως μπορεί να οδηγήσει σε αβιταμίνωση, αν κάποιος την ακολουθήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Επιπλέον, μετά το τέλος της δίαιτας ο κίνδυνος να ξαναπάρετε τα κιλά είναι μεγάλος. Κι αν αυτό συμβεί, τότε ο "κουρασμένος" μεταβολισμός θα αντιδράσει και την επόμενη φορά θα πρέπει να ακολουθήσετε μια ακόμα πιο αυστηρή δίαιτα για να χάσετε βάρος.

*  Η διάσημη Atkins.
Brad Pitt, Angelina Jolie.
Τι πρεσβεύει:
Είναι η πιο διάσημη δίαιτα στο Χόλιγουντ, υπόσχεται γρήγορη απώλεια λίπους και ποιος δεν θέλει να χάσει τα ενοχλητικά ψωμάκια; Το πρόγραμμα περιλαμβάνει αυξημένη κατανάλωση πρωτεϊνών και μείωση στο ελάχιστο των υδατανθράκων, ώστε ο οργανισμός να "κάψει" το συσσωρευμένο στον οργανισμό λίπος. Στη νέα, βελτιωμένη εκδοχή της δίαιτας επιτρέπονται κάποιοι "καλοί" υδατάνθρακες, όπως το μαύρο ρύζι και το μαύρο Ψωμί!.
Τι απαντούν οι ειδικοί:
Ναι, αρχικά θα χάσετε κάποια κιλά και μαζί με τα υγρά θα φύγει το λίπος. Όμως, μακροπρόθεσμα είναι πιο εύκολο να ξαναπάρετε ό τι χάσετε, καθώς θα έχετε "χαλάσει" την ισορροπία του μεταβολισμού σας. Παράλληλα, η έλλειψη υδατανθράκων θα ρίξει τα επίπεδα ενέργειας στον οργανισμό σας. Συμπτώματα όπως κούραση και ζαλάδες είναι πολύ πιθανόν να παρουσιαστούν.
Stras & Diets.

*  H Beyonce έχασε δέκα κιλά πίνοντας μόνο ...χυμό λεμονιού! Το ίδιο και η Anne Hathaway. Όσο για τη Naomi Campbell, έχει αντικαταστήσει τις τσίχλες με ...φέτες λεμονιού, γιατί πιστεύει ότι τη βοηθούν να χάσει κιλά. Η Paris Hilton, η Lindsay Lohan και η Kate Moss "κόβουν" την όρεξή τους με χάπια Clenbuterol. H Courteney Cox δηλώνει φανατική των παιδικών τροφών, αφού τη βοηθούν να αδυνατίσει έως και τρία κιλά την εβδομάδα. Η Demi Moore τρώει μόνο ωμές τροφές και η Kim Cattrall έχει αντικαταστήσει το κρέας με φιλέτο σολομού, που "φορτώνει" τα κύτταρά της με πληθώρα από τα καλά λιπαρά οξέα Ωμέγα 3.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΤΕΛΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΔΥΝΑΤΊΣΩ;
Οι ειδικοί επιμένουν πως ο καλύτερος τρόπος για να αποκτήσετε καλύτερη σιλουέτα είναι η καλή διατροφή και η άσκηση.
Το διαιτολόγιό σας θα πρέπει να περιλαμβάνει όλες τις τροφές, αλλά το κλειδί είναι να τις καταναλώνετε με μέτρο. Επιπλέον, ο μεταβολισμός σας θα ενισχυθεί με τη βοήθεια των φρούτων και λαχανικών. Συνδυάστε πάντα με το γεύμα σας μια υγιεινή σαλάτα και καταναλώστε τουλάχιστον τρεις μερίδες φρούτων καθημερινά.
Τέλος, μην πιέζετε υπερβολικά τον εαυτόν σας και αφουγκραστείτε τις επιθυμίες του. ΄Ενα μικρό διάλειμμα μπορεί να σας κάνει καλό. Δοκιμάστε το παγωτό που λαχταράτε, αλλά περιορίστε το επόμενο γεύμα σας, ώστε να υπάρξει και πάλι ισορροπία στις θερμίδες που λαμβάνετε.
espresso

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια