Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Συμβουλές για άτομα που θέλουν να χάσουν βάρος

Για πολλούς ανθρώπους, η απώλεια βάρους δεν είναι εύκολη υπόθεση.
Οι παρακάτω συμβουλές είναι πολύ χρήσιμες και σε άτομα που ακολουθούν κάποια συγκεκριμένη δίαιτα, αλλά και σε άτομα που προσπαθούν με το δικό τους τρόπο:
* Το να είμαστε σε φόρμα δεν εξαρτάται μόνο από την ποιότητα της τροφής που καταναλώνουμε, αλλά και από την ποσότητά της.
Βάλτε την τροφή σας σε μικρά πιάτα, γιατί τα μοντέρνα πιάτα που χρησιμοποιούμε είναι πολύ μεγάλα, με αποτέλεσμα να "χάνουμε" το μέγεθος της μερίδας και να καταναλώνουμε περισσότερη τροφή απ ό τι πρέπει.
* 'Οταν τρώτε, πρέπει να μασάτε πολύ καλά την τροφή και να εστιάζεται στη γεύση αυτού που τρώτε. Στρώστε το τραπέζι σας και συγκεντρωθείτε στο φαγητό σας.
Αν τρώτε και ταυτοχρόνως παρακολουθείτε τηλεόραση ή μιλάτε στο τηλέφωνο, χάνετε τον έλεγχο της ποσότητας που τρώτε, καθώς και την ευχαρίστηση που μας προσφέρει η τροφή.
* Αν κάποιες φορές δεν μπορείτε να ελέγξετε τον εαυτό σας και τον τσακώνετε να θέλει να τσακίσει όλη την τούρτα κι όχι να καταναλώσει απλά μόνο ένα κομμάτι, σκεφτείτε πως δεν είναι η τελευταία σας μέρα κι ότι έχετε κι αύριο τη δυνατότητα να φάτε αυτό που σας αρέσει.
* Ποτέ μην πηγαίνετε για ψώνια στο σούπερ μάρκετ πεινασμένοι ή χωρίς λίστα.
Το πιθανότερο είναι να αγοράσετε τρόφιμα ανθυγιεινά και παχυντικά.
Η πείνα είναι κακός σύμβουλος.
Για σκεφτείτε, όταν είστε πεινασμένη/ος θέλετε να φάτε σαλάτα με ψάρι ή χάμπουργκερ;
* Αυξήστε την πρόσληψη φυτικών ινών.
Καταναλώστε φρούτα, λαχανικά, δημητριακά ολικής άλεσης.
Τα τρόφιμα με φυτικές ίνες επιφέρουν γρηγορότερα τον κορεσμό. Μελέτες έχουν δείξει πως τα άτομα που κατανάλωναν σαλάτα πριν από το κυρίως γεύμα είχαν κατά 10% μικρότερη ενεργειακή πρόσληψη από το γεύμα. Επίσης, ένα μπολ με σούπα λαχανικών πριν από το γεύμα μπορεί να έχει πολύ καλά αποτελέσματα στη μείωση των θερμίδων που προσλαμβάνουμε.
* Κρατήστε διατροφικό ημερολόγιο. Θα σας βοηθήσει να διαμορφώσετε σωστή αντίληψη για τον τρόπο με τον οποίο τρέφεστε και να εντοπίσετε τα λάθη που μπορείτε να αλλάξετε στη διατροφή σας. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια