Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Στη Νέα Υόρκη ο ...αρκούδο​ς του γλύπτη Ουρς Φίσερ

Και ξαφνικά στη Νέα Υόρκη "εγκαταστάθηκε" ένας τεράστιος κίτρινος αρκούδας ύψους 7 μέτρων!
Όχι, δεν πρόκειται για κάποιο διαφημιστικό κόλπο αλλά για το τεράστιο γλυπτό του Ουρς Φίσερ, ενός από τους πλέον γνωστούς καλλιτέχνες του κόσμου, που θα εκτίθεται για λίγο καιρό στην πόλη. Το βάρους 15,8 τόνων γλυπτό που
φέρει ένα πορτατίφ στο κεφάλι αναμένεται να γίνει σημείο αναφοράς στο Μανχάταν, ενώ είναι χαρακτηριστικό ότι τον προσεχή Μάιο το μπρούντζινο αυτό γλυπτό θα δημοπρατηθεί από τον οίκο Christie's.
Όσο για το ποσό που αναμένεται να πιάσει; Περίπου 9.000.000 δολάρια, αφού ο Ελβετός δημιουργός του συγκαταλέγεται μεταξύ των σημαντικότερων καλλιτεχνών του κόσμου.
"Έχουμε δει γλυπτά σύγχρονης τέχνης του Τζεφ Κουνς να πωλούνται 25.000.000 δολάρια και ο Ουρς Φίσερ είναι ο βασικός διεκδικητής του θρόνου του" δήλωσε ο αντιπρόεδρος του γνωστού οίκου δημοπρασιών στον τομέα Μεταπολεμικής Τέχνης, Μπρετ Γκρόβι.
"Ο Φίσερ θεωρείται ένας από τους πλέον προκλητικούς καλλιτέχνες της σύγχρονης τέχνης συμπλήρωσε ο ίδιος.

Στην Park Avenue.
Ο υπερμεγέθης αρκούδος, που στη θέση των ματιών έχει τεράστια κουμπιά, είναι προς το παρόν τοποθετημένος στην Park Avenue, αφού από μέρα σε μέρα οι υπεύθυνοι του οίκου δημοπρασιών περιμένουν να λάβουν τη σχετική άδεια προκειμένου να εγκαταστήσουν το γλυπτό στο επιθυμητό σημείο.
Μάλιστα, σύμφωνα με τους ίδιους, το πορτατίφ που βρίσκεται στο κεφάλι του γλυπτού λειτουργεί κανονικά, αφού στόχος τους είναι το βράδυ το αρκουδάκι να φωτίζει!
Ο Φίσερ, που εμπνεύστηκε το δημιούργημά του από το δικό του αγαπημένο αρκουδάκι, αρχικά έραψε έναν αρκούδο ύψους 30 εκατοστών και εν συνεχεία τον σκάναρε με τρισδιάστατες ακτίνες προκειμένου να φτιάξει τα σχέδια για το άγαλμά του.
Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το εντυπωσιακό γλυπτό, που φτιάχτηκε το 2005, αποτελεί ένα από τα τρία έργα της ίδιας σειράς.
Οι δύο άλλοι αρκούδοι ανήκουν στην ιδιωτική συλλογή του Αμερικανού Άνταμ Λίντερμαν.
δημοκρατία.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια