Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Διακοπές για χορό, οι καλύτεροι προορισμοί για μαθήματα χορού

Γνωρίστε καλύτερα την κουλτούρα μιας χώρας μαθαίνοντας τους παραδοσιακούς της χορούς. Κρατηθείτε σε φόρμα και συναναστραφείτε με τους ντόπιους.
Μια καλή δικαιολογία για να επισκεφθείτε καταπληκτικούς προορισμούς, από το Μπουένος Άιρες ως την Κωνσταντινούπολη.....


*  Χοροί της κοιλιάς στην Κωνσταντινούπολη.
Αυτός ο εξωτικός χορός, που σμιλεύει την κοιλιά και τους γλουτούς και θεωρούνταν ο χορός της γονιμότητας στην Ανατολή, είναι διάσημος σε ολόκληρη τη Μέση Ανατολή.
Με όλη αυτήν την προσπάθεια πίεσης της πυέλου και την κίνηση του σώματος από τη μέση και κάτω, σας προκαλείται ένα γαργαλητό, αλλά ταυτόχρονα βλέπετε τη μέση σας να λεπταίνει!

 Πού; Δοκιμάστε το στην Τουρκία, ένα από τα πιο απελευθερωμένα μέρη εκμάθησης του χορού αυτού. Εγγραφείτε στα μαθήματα και θα μάθετε αυτόν τον εξωτικό χορό από μία ομάδα που έρχεται από τα βάθη της Ανατολής.
 Τα μαθήματα ξεκινούν από 287 ευρώ και 10 ώρες, συμπεριλαμβανομένης της στολής για αρχάριους και της ευκαιρίας να χορέψετε μπροστά σε κοινό. (orientalistambul.org).

*  Βαλς στη Βιέννη
'Ενας αρχοντικός και ρομαντικός χορός για μεγάλες αίθουσες, όπου ο παρτενέρ σας σας στριφογυρνάει στην πίστα για 45 λεπτά.

 Πού; Εάν σας αρέσει να περιφέρεστε σε γυαλισμένα παρκέ με σατέν παπούτσια και ένα ογκώδες σιφόν φόρεμα (οι κυρίες) ή με ένα κομψό κοστούμι (οι κύριοι), τότε κλείστε αμέσως πτήση για Βιέννη, την πατρίδα του βαλς, που έκανε διάσημο ο Γιόχαν Στράους. Ίσως να μην καταφέρετε να λάβετε πρόσκληση για το διάσημο Χορό της Όπερας της Βιέννης, αλλά θα καταφέρετε να "φρεσκάρετε" τα βήματά σας.
 Μπορείτε να κάνετε μαθήματα είτε στα γερμανικά, είτε στα αγγλικά, στη Σχολή Χορού Rueff, που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το δημαρχείο, στο κέντρο της πόλης.
Το κόστος τους είναι 46 ευρώ/ζευγάρι, χωρίς να χρειάζεται να κλείσετε θέση από πριν (www.TanzschuleRueff.at).
 Υπάρχουν επίσης πολλές άλλες σχολές χορού βαλς, όπως η  Elmayer(elmayer.at), όπου μπορείτε να κάνετε κράτηση για συμμετοχή σε ολόκληρη τάξη ή σε προσωπικό επίπεδο.
Εάν θέλετε να κάνετε μία πιο ανεπίσημη προσέγγιση, μπορείτε να μάθετε τα βήματα επισκεπτόμενοι κάποιες από τις "καφετέριες χορού" σε διάφορα σημεία της πόλης (www.wien.info).

*  Φλαμένκο στη Σεβίλλη.
Αυτός ο επιδεικτικός ισπανικός χορός με κλακέτες στο ξύλινο πάτωμα παρουσιάζεται από γυναίκες που στροβιλίζοντας με φορέματα σε τσιγγάνικο στυλ και άνδρες με στενά κοστούμια, που χτυπούν τα κουβανέζικα τακούνια τους, συνοδεία συγκινητικών τραγουδιών και έντονης κιθάρας.
Αυτός ο χορός είναι τόσο συναρπαστικός, που θεωρείται πλέον από την UNESCO μέρος του ισπανικού πολιτισμού.

 Πού; Γνωρίστε αυτό το κομμάτι της ισπανικής γιορτής σε κάποια σχολή φλαμένκο στην όμορφη πόλη της Σεβίλης, στην Ανδαλουσία, από όπου και προέρχεται ο χορός.
Σε αυτή την σχολή, κρυμμένη σε ένα σοκάκι γεμάτο πορτοκαλιές, όπου πηγαίνουν τόσο επισκέπτες και ερασιτέχνες όσο και επαγγελματίες, θα διδαχθείτε τεχνικές του χορού που σας ενθαρρύνουν να εκφράσετε το χορευτή που κρύβετε μέσα σας.
Επίσης, θα γνωρίσετε τη σχέση μεταξύ του χορευτή, του τραγουδιστή και του κιθαρίστα του φλαμένκο.
Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πέντε δίωρα μαθήματα φλαμένκο, μια νυχτερινή έξοδο και μυστικά για να βρίσκετε τα καλύτερα σόου φλαμένκο στη Σεβίλη (250 ευρώ. www.GoLearnTo.com).

*  Ο Χορός της Disney στη Φλόριντα
Φανταστείτε το Mickey club μαζί με την  Britney Spears και τον Justin Timberlake να χορεύουν το "It's a smail world".

 Πού; Τα περισσότερα παιδιά θα έδιναν τα πάντα για να βρεθούν στο θεματικό πάρκο της Disney, καθώς αυτό το νέο είδος διακοπών τους δίνει την ευκαιρία να λάβουν μέρος και στο σόου. Το Dance The Worldστο Walt Disney World, στη Φρόριντα, προσφέρει σε γκρουπ παιδιών μία εβδομάδα επαγγελματικού χορού και μουσικών μαθημάτων, καθώς επίσης και την ευκαιρία να ντυθούν με κοστούμια της Disney και να χορέψουν δίπλα σε γιγάντιους Μίκι και Ντόναλντ μπροστά σε χιλιάδες ανθρώπους, που θα παρακολουθήσουν την παρέλαση του (1.273 ευρώ για 7 διανυκτερεύσεις. www.travelbound.co.uk).

*  Τάνγκο στο Μπουένος Άιρες.
Ένας θεατρικός και αισθησιακός χορός, με το ζευγάρι να στροβιλίζεται, να στρίβει και να τινάσσεται στην πίστα.

 Πού; Στην πρωτεύουσα της Αργεντινής, το Μπουένος Άιρες, όπου γεννήθηκε αυτός ο έντονος χορός, επομένως εκεί πρέπει να πάτε εάν θέλετε να πάρετε τα καλύτερα μαθήματα.
Μπείτε στο κλίμα παρακολουθώντας αρχικά κάποιο σόου κατά τη διάρκεια του δείπνου - μια καλή πρόταση είναι το σόου "Rojo Tango" στο ξενοδοχείο "Faena",το οποίο σας μυεί στην ιστορία του χρού (www.rojotango.com).
Στη συνέχεια, πάρτε μία ακόμη γεύση σε μια τοπική μιλόνγκα (ανοιχτό πάρτι τάνγκο) πριν ξεκινήσετε τα μαθήματα, ίσως στο "Centro Cultural Torcuato Tasso Defensa" (www.torquato-tass.com.ar), όπου το τάνγκο συνοδεύεται από ζωντανή ορχήστρα. Για πλήρη μύηση, κλείστε ένα πλήρες πακέτο διάρκειας δύο εβδομάδων. Θα σας πάνε σε σόου τάνγκο, όπου θα μπορείτε να κάνετε μαθήματα, είτε πριβέ είτε σε γκρουπ, ώστε να είστε έτοιμοι να λάβετε μέρος σε μιλόνγκα στο τέλος της εβδομάδας (1.050 ευρώ για δύο εβδομάδες, www.responsible-travel.com)
metro

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια