Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Βασιλική Χατζοπούλο​υ, εθελόντρια του συλλόγου Περπατώ Κομοτηνής

Παρακολουθούσε μαθήματα στο τμήμα Κοινωνικής Διοίκησης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης, όταν πρωτοάκουσε για το Σύλλογο Ατόμων με Κινητικά Προβλήματα "Περπατώ" και αποφάσισε να προσφέρει εθελοντική εργασία.
Η 25χρονη Βασιλική εργάζεται από το Φεβρουάριο του 2008 στο "Περπατώ" μέσω του ΟΑΕΔ. Σκοπός του συλλόγου είναι να
κάνει την Κομοτηνή προσβάσιμη - πόλη - πρότυπο.
"¨Ηδη έχουμε καταφέρει, τα τελευταία τρία χρόνια, οι παραλίες να γίνουν προσβάσιμες, όπως και η πλειονότητα των ξενοδοχείων. Ολοκληρώνεται και το πρόγραμμα προσβασιμότητας των ΚΤΕΛ. Επιθυμούμε τα άτομα με αναπηρία να μην απομονώνονται".
Έχετε κάποιον παραπληγικό στο περιβάλλον σας;
"Η γιαγιά μου είναι καθηλωμένη σε αναπηρικό αμαξίδιο από 32 ετών εξαιτίας ατυχήματος. Αυτό με έκανε να συνειδητοποιήσω ότι οι ανάπηροι δεν διαφέρουν από εμάς τους υπολοίπους.
Έχουν τις ίδιες δυνατότητες, αρκεί να αλλάξουν κάποια δεδομένα.
Η κοινωνία εξελίσσεται όταν βοηθά τα ανάπηρα μέλη της.
Στην Κομοτηνή όλα τα δημόσια κτίρια έχουν ράμπες. Σε άλλες πόλεις, όπως η Αθήνα, θυμώνω όταν συνοδεύω κάποιον με αμαξίδιο"
* Η Βασιλική Χατζοπούλου συμμετέχει στο πρωτότυπο πρόγραμμα "World of Difference" της Vodafone:
"Επιθυμούσες πάντα να εργαστείς για τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό των ονείρων σου και να αμείβεσαι γι αυτό;" Με αυτό το ερώτημα η Vodafone κάλεσε συμπολίτες μας να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα "World of Difference", δίνοντάς τους την ευκαιρία να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους σε κοινωφελείς συλλόγους, με το μισθό τους να καλύπτεται από την ίδια την εταιρεία, για έναν ολόκληρο χρόνο.
"Κ"

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια