Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Αξιοποίηση των παλαιών φυλακών Τρικάλων

Για άλλη μια φορά το θέμα απασχολεί το δημοτικό συμβούλιο. Το νέο αυτή τη φορά και συγκεκριμένα την Δημοτική Κοινότητα Τρικάλων ...
Τέσσερις προτάσεις για αξιοποίηση των παλαιών φυλακών Τρικάλων θα μπουν στη διαδικασία της διαβούλευσης, μετά τη συνεδρίαση της Δημοτικής Κοινότητας Τρικάλων.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο κ. Κωνσταντό, η πρώτη πρόταση κάνει
λόγο για χρησιμοποίηση των φυλακών για κοινωνικούς σκοπούς, να στεγάσει τους άστεγους, να τους σιτίζει σε εθελοντική προσφορά, αλλά και να γίνει χώρος κοινωνικών υπηρεσιών του δήμου Τρικκαίων.
Η άλλη πρόταση, που ήταν και των περισσοτέρων, είναι να αναμορφωθούν αρχιτεκτονικά οι φυλακές, ώστε να ενοποιηθούν με το χώρο του Αγίου Κωνσταντίνου, και το Τζαμί, προκειμένου να γίνει ενιαίος χώρος και να χρησιμοποιηθεί έτσι για πολιτιστικούς σκοπούς. Επίσης έγινε λόγος και για στέγαση του Ιδρύματος Βασ. Τσιτσάνη όπως και άλλων τρικαλινών καλλιτεχνών.
Στην ίδια συνεδρίαση και για το θέμα των παλαιών φυλακών, μια άλλη πρόταση που κατατέθηκε αφορά στην κατεδάφισή τους και να μείνει μόνο το κεντρικό κτήριο, και να αποδοθεί ελεύθερα ο χώρος στο κοινό.
Η τελευταία πρόταση που θα τεθεί προς διαβούλευση αφορά στο γκρέμισμα όλων ώστε να δημιουργηθεί κτήριο που θα στεγάσει τις υπηρεσίες του δήμου Τρικκαίων.
 fatsimaremag

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια