Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Έχει τελειώσει η μαγεία της ντόλτσε βίτα

Ο Πάολο Μπούλγκαρι BVLGARI επικεφαλής του οίκου κοσμημάτων με τη μακρά ιστορία, που χάνεται στην ελληνική Ήπειρο, δηλώνει χωρίς περιστροφές ότι η "μαγεία της ντόλτσε βίτα έχει τελειώσει", θέλοντας να εξηγήσει γιατί αντάλλαξε το μεγαλύτερο μέρος των μετοχών του οίκου με το Γάλλο επιχειρηματία, Μπερνάρ Αρνό.
Ο πλουσιότερος άνθρωπος της Γαλλίας, ιδιοκτήτης μεταξύ άλλων του οίκου Λουί Βιτόν (LVMH), εξασφαλίζει με τη συμφωνία το 50,4% της επιχείρησης Μπούλγκαρι.
Παράλληλα η ιταλική οικογένεια θα κατέχει 1,9 δισεκατομύρια ευρώ σε μετοχές του γαλλικού οίκου LVMH
Οι οικονομική συμφωνία εκτόξευσε στα ύψη τις τιμές των μετοχών του ιταλικού οίκου κοσμημάτων, που ιδρύθηκε στο τέλος του 19ου αιώνα από τον Ηπειρώτη Σωτήρη Βούλγαρη, τεχνίτη αργυροχόο, ο οποίος μετανάστευσε στη Φλωρεντία και από εκεί στη Ρώμη.
Τα κοσμήματα που σχεδίασε ο ίδιος, και στη συνέχεια τα παιδιά και οι τεχνίτες του, στόλισαν τους πιο διάσημους λαιμούς και τα πιο διάσημα χολιγουντιανά χέρια, όπως της Ελίζαμπεθ  Τέιλορ, της Σοφίας Λόρεν και πολλών Ευρωπαίων εστεμμένων.
'Αξιοι συνεχιστές του οίκου Bvlgari σήμερα είναι ο Πάολο και ο Νικόλα που, αν και έχουν την τύχη να έχουν δει τα κοσμήματά τους στο κόκκινο χαλί (πρόσφατα εμφανίστηκε η Αν Χάθαγουέι με κοσμήματα Μπούλγκαρι), πιστεύουν ότι έχει περάσει η εποχή που την ιταλική μόδα κρατούσαν οι ισχυρές οικογένειες της χώρας..
akotzia@e-typos.com

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια