Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Πιέζει η Ε.Ε. για παραίτηση Καντάφι

Να σταματήσει τη χρήση βίας και να παραδώσει την εξουσία, ζήτησαν οι ηγέτες της ΕΕ από τον Καντάφι, προειδοποιώντας πως σε αντίθετη περίπτωση οι συνέπειες θα είναι μεγάλες.
Η ΕΕ προσέφερε πολιτική στήριξη στους αντικαθεστωτικούς, χωρίς ωστόσο να αναγνωρίζει πλήρως το Λιβυκό Εθνικό Συμβούλιο, όπως ζητούσαν
Γαλλία και Αγγλία.
Εν τω μεταξύ, την άμεση διακοπή των διπλωματικών σχέσεων της Λιβύης με τη Γαλλία, ανακοίνωσε ο Λίβυος υφυπουργός Εξωτερικών Χάλεντ Κάαϊμ.
"Σφίγγουμε σταδιακά τη θηλειά γύρω από τον Καντάφι. Απομονώνεται ολοένα και περισσότερο διεθνώς, τόσο μέσω των κυρώσεων όσο και μέσω του εμπάργκο στην πώληση όπλων", δήλωσε ο πρόεδρος των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα και εξέφρασε την ανησυχία του για την ικανότητα του Καντάφι να διατηρείται στην εξουσία παρά την εξέγερση.
Ωστόσο, ο Αραβικός Σύνδεσμος κάλεσε τον ΟΗΕ να επιβάλλει ζώνη απαγόρευσης πτήσεων στη Λιβύη, όπως ανακοίνωσαν ο προεδρεύων της συνόδου κορυφής του οργανισμού, υπουργός Εξωτερικών του Ομάν, Γιούσεφ μπιν Αλάουι μπιν Αμπντάλα και ο Γενικός Γραμματέας του, Αμρ Μούσα.
Ο Αραβικός Σύνδεσμος θεωρεί ότι το καθεστώς της Λιβύης έχει "απωλέσει τη νομιμότητα" λόγω της "επικίνδυνης βιαιοπραγίας" κατά του λαού του, σημειώνεται στην ανακοίνωση που εξέδωσε μετά τη λήξη της συνόδου.
 tampouloukia

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια