Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Lizzie Velasquez: πρέπει να τρώει κάθε 15′

Όχι, η είδηση αυτή δεν αποτελεί σενάριο επιστημονικής φαντασίας.
Πρόκειται για μία πραγματική κατάσταση που δυστυχώς βιώνει ένας άνθρωπος.
Ο λόγος για την Lizzie Velasquez, από το Austin των Η.Π.Α., που πρέπει να τρώει κάθε 15 λεπτά προκειμένουν να κρατηθεί ζωντανή!
Η κατάσταση της υγείας της κοπέλας, όπως ήταν φυσικό, έχει προκαλέσει το έντονο ενδιαφέρον και το συνεχή προβληματισμό της παγκόσμιας ιατρικής κοινότητας.
Η Velasquez πάσχει από μία πολύ σπάνια αρρώστια που την αποτρέπει να κρατάει το βάρος της τροφής που τρώει, ακόμα και αν τρώει περισσότερα από 60 μικρά γεύματα την ημέρα!
«Ζυγίζω τον εαυτό μου καθημερινά και αν καμιά φορά διαπιστώσω ότι ζυγίζω μερικά γραμμάρια παραπάνω νιώθω πολύ συγκινημένη.
Τρώω κάθε 15-20 λεπτά για να κρατώ ψηλά τα επίπεδα της ενέργειάς μου», δήλωσε η ίδια.
Τρώει μικρές μερίδες από πατατάκια, σοκολάτα, πίτσα, κοτόπουλο, γλυκά, παγωτά και πολλά άλλα, ενώ θυμώνει όταν την κατηγορούν ότι πάσχει από ανορεξία.
Σύμφωνα με τον καθηγητή Abhimanyu Garg, από το πανεπιστήμιο του Τέξας, η νεαρή κοπέλα πάσχει πιθανότατα από το σύνδρομο «Neonatal Progeroid» το οποίο προκαλεί πρόωρη γήρανση του σώματος, απώλεια βάρους από το σώμα και το πρόσωπο και τον εκφυλισμό των ιστών.
Όπως ανέφερε χαρακτηριστά ο καθηγητής: «Δεν μπορούμε να προβλέψουμε τι θα συμβεί στη ζωή της στο μέλλον, ωστόσο, αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι η Lizzie είναι τυχερή που έχει υγιή δόντια, όργανα του σώματος και οστά.
Θα συνεχίσουμε να μελετάμε από κοντά την κατάσταση της υγείας της και θα μάθουμε πολλά από αυτήν». 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια