Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Οι ερευνητές εξέτασαν την επίδραση του ραδιενεργού Ι-131 για την θεραπεία θυρεοειδικού καρκίνου

Αναφορά του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters σε έρευνα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων!
Σε πρόσφατη αναφορά του διεθνούς ειδησεογραφικού πρακτορείου Reuters (Reuters Health) έγινε συζήτηση της πρόσφατης δημοσίευσης στο περιοδικό Fertility & Sterility της κ. Χρύσας Σιόκα, Διδάκτορος της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Επικουρικής Ιατρού του Εργαστηρίου Πυρηνικής Ιατρικής του
Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων και του κ. Ανδρέα Φωτόπουλου, Αναπληρωτή Καθηγητή της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Διευθυντή του Εργαστηρίου Πυρηνικής Ιατρικής του Πανεπιστημιακού Γενικού Νοσοκομείου Ιωαννίνων, με τίτλο: ″Effects of I-131 therapy on gonads and pregnancy outcome in patients with thyroid cancer″.
Στο άρθρο έγινε χρήση του τίτλου ″Pregnancy outcomes normal after I-131 therapy for thyroid cancer″.
Συγκεκριμένα, οι ερευνητές εξέτασαν την επίδραση του ραδιενεργού Ι-131 για την θεραπεία θυρεοειδικού καρκίνου στις γονάδες των γυναικών και ανδρών και την έκβαση της εγκυμοσύνης μετά από ανασκόπηση 54 άρθρων, και συμπέραναν ότι η θεραπεία με Ι-131 μπορεί να επιφέρει παροδικές ανωμαλίες στην λειτουργία των ωοθηκών και των όρχεων με ασφαλείς ωστόσο μελλοντικές τεκνοποιήσεις και χωρίς επιπτώσεις στην πορεία της υγείας των παιδιών.
 epirusgate

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια