Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

ΠΕΡΓΑΜΟΝΤΟ 🍊🍊

Ενα υπεροχο γλυκο του κουταλιου.

ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ
10 μετρια περγαμοντα ,
1 1/2 κιλο ζαχαρη ,
χυμο απο ενα λεμονι ,
3 κουπες νερο .

ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
παιρνουμε πλενουμε και ξυνουμε τα περγαμοντα γυρω γυρω στον τριφτη κοβουμε πανω και κατω το καπακι της φλουδας χαραζουμε κυκλικα με μαχαιρι και βγαζουμε την φλουδα .
Τα τυλιγουμε σε ρολακια στηριζουμε με οδοντογλυφιδες και τα ριχνουμε σε λεκανη με κρυο νερο βραζουμε νερο σε μια κατσαρολα και ριχνουμε τα περγαμοντα για 20 λεπτα τα βγαζουμε με μια τρυπητη κουταλα τα ριχνουμε σε αλλη κατσαρολα να βρασουν σε νερο για 15 λεπτα και βγαζουν το χρωμα .
Τα βγαζουμε απο εκει με την τρυπητη κουταλα και τα βαζουμε σε μια κατσαρολα με χλιαρο νερο και τα αφηνουμε για την αλλη μερα.
Το κιτρινισμενο νερο που εβραζαν το πεταμε.
Την αλλη μερα αφαιρουμε τις οδοντογλυφιδες και σε μια κατσαρολα ριχνουμε 1 1/2 κιλο ζαχαρη και 3 κουπες νερο τα αφηνουμε να βρασουν και μετα απο 10 λεπτα προσθετουμε το χυμο λεμονιου αφηνουμε να βρασουν για 30 λεπτα μετα ξαφριζουμε με κουταλα αρχιζει να δενει το σιροπι κλεινουμε το ματι της κουζινας αφηνουμε 1 ωρα να τραβηξει και να βγουν ολα τα υγρα το νερο απο τα πρωτα βρασιματα το βαζουμε να βρασει για περιπου 15 λεπτα αν αφρισει ξανα ξαφριζουμε με τρυπητη κουταλα τον αφρο το αφηνουμε να κρυωσει το βαζουμε σε αποστειρωμενα βαζα και το καλυπτουμε με το σιροπι.
wwwirida

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια