Τι προσβάλλει τους ανθρώπους με αναπηρία ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου

Από τη δραστήρια Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου. Απομονωμένη γεωγραφικά, η Ήπειρος δεν αντιπροσωπεύει όσο θα έπρεπε στο τραπέζι των υπόλοιπων Ελλήνων και δη των Αθηναίων, παρότι έχει να επιδείξει σπουδαία πράγματα στον τομέα της παραγωγής τροφίμων. Αυτό επιχειρεί να αλλάξει η Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου, που μέσα από διάφορες εκδηλώσεις, όπως συνέδρια και γευσιγνωσίες, προβάλλει τα τοπικά προϊόντα σε ένα ευρύτερο κοινό. Πρόσφατα μια τέτοια εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στην ταβέρνα "Κάππαρη" στα Άνω Πετράλωνα, με πρωτοβουλία του Αλέξανδρου Γιώτη, ψυχής της Λέσχης, και προσκεκλημένους δημοσιογράφους. Μαζί του η σύζυγός του Κορίνη και μια χούφτα διαλεχτών παραγωγών, όπως η Κατερίνα Βαιμάκη από τη Ζίτσα Ιωαννίνων (ξίδι και ελιξίρια με βάση αυτό), ο Δημήτρης Παππάς από το ομώνυμο τυροκομείο στη Φιλιππιάδα Πρεβέζης, που βραβεύτηκε πέρυσι από το "Γαστρονόμο", και ο Θωμάς Νικολάου από την Κόνιτσα (παραδοσιακά γλυκά). Μιλήσαμε για το "αθηνοκεντρικό κράτος" και για τη δυσκολία εύρεσης διανομής, φάγαμε, ήπιαμε, δοκιμάσαμε τις εκλεκτές λιχουδιές που ετοίμασαν για εμάς τα παιδιά της "Κάππαρης" και στο τέλος φύγαμε με ένα τεράστιο καλάθι με επιλεγμένα ηπειρώτικα προϊόντα. Εν ολίγοις, το κατευχαριστηθήκαμε και αναμένουμε την επόμενη συνάντηση με περισσότερους παραγωγούς. * Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τη Λέσχη Γαστρονομίας Ηπείρου επικοινωνήστε στο τηλ: 6977 447. 313 ή στο e-mai: epirus.gastronomy@gmail.com Χριστιάνα Τζιάλλα.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια