Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Στέλλα Ζυγούρα: η ελληνίδα Susan Boyle

Κέρδισε με τη φωνή της τις καρδιές των γερμανών στο τηλεοπτικό σόου «Das super-talent» αλλά και ένα συμβόλαιο με μεγάλη δισκογραφική εταιρεία.
Μπορεί η ελληνοαυστραλή σοπράνο Στέλλα Ζυγούρα να μην κατάφερε να
προκριθεί στην τελική φάση του σόου και να αποχαιρετήσει τους φαν της από τον ημιτελικό, κέρδισε όμως ένα συμβόλαιο με μεγάλη δισκογραφική εταιρεία και έκανε τους πάντες να μιλούν για τη «νέα Σούζαν Μπόιλ».
«Σίγουρα με κολακεύει πολύ ο χαρακτηρισμός.
Παρ’ όλα αυτά, θα ήθελα να γίνω γνωστή, ως η νέα καλή τραγουδίστρια Στέλλα Ζυγούρα και όχι ως η επόμενη Χ, Ψ, Ω» δήλωσε στην «Espresso της Κυριακής» η ομογενής σοπράνο λίγες ημέρες μετά το τέλος των εμφανίσεών της στο γερμανικό ριάλιτι.
Η Στέλλα, που κέρδισε τις καρδιές των γερμανών με το τραγούδι της, ζει εκεί μόλις τα τελευταία οκτώ χρόνια. Από μικρή αγαπούσε το τραγούδι και ονειρευόταν να της δοθεί μια μέρα η ευκαιρία να ανέβει στη σκηνή ενός λυρικού θεάτρου παρουσιάζοντας την αγαπημένη της άρια. Οι σπουδές της πάνω στη μουσική είναι πραγματικά εντυπωσιακές. Με αφετηρία το τμήμα Μουσικής και Τεχνών του Πανεπιστημίου της Μελβούρνης, κατάφερε να κερδίσει υποτροφία στο Mannes College of Music της Νέας Υόρκης πριν εγκατασταθεί μόνιμα στο Μόναχο. Η συμμετοχή της στο γερμανικό ριάλιτι ήταν όμως αυτή που κατάφερε να τη βοηθήσει να κάνει πραγματικότητα το όνειρό της. «Οι ακροάσεις γίνονταν στη γειτονία μου και σκέφτηκα ότι, αν βρω κάποιον άνθρωπο να μου προσέξει τον 6χρονο γιό μου, θα πάω να δοκιμάσω» εξηγεί η 39χρονη σοπράνο. Η πορεία από τις οντισιόν στην ημιτελική φάση του διαγωνισμού αποδείχτηκε παιχνιδάκι για εκείνη. Στον πρώτο γύρο των Live ενθουσίασε το κοινό και τους κριτές με το κλασικό «Ave Maria», ενώ στην επόμενη φάση κατάφερε να σηκώσει άπαντες από τις θέσεις τους με το «Halleluiah» του Λεονάρντ Κοέν. «Δεν μπορώ να το πιστέψω» επαναλάμβανε η ταλαντούχα ομογενής μετά την υπογραφή συμβολαίου με δισκογραφική εταιρεία, ενώ εξίσου μεγάλη ήταν και η έκπληξη των γονιών της, όταν τους επισκέφθηκε στη Μελβούρνη συνεργείο του RTL. «Τόσο ο γιος μου Τεό-Ιωάννης όσο η οικογένεια και οι φίλοι μου είναι περήφανοι για μένα» λέει η Στέλλα, η οποία ξεκινάει τώρα πυρετωδώς την προετοιμασία του ολοκαίνουργιου CD της, ενώ παράλληλα πραγματοποιεί εμφανίσεις σε διάφορες γερμανικές πόλεις.

Στα χωριά της Κοζάνης

Κόρη δεύτερης γενιάς Ελλήνων μεταναστών, η Στέλλα γεννήθηκε πριν από τριάντα εννέα χρόνια στη Μελβούρνη, όπου φοίτησε σε ελληνικό σχολείο.
«Μιλάω ακόμα λίγα ελληνικά» λέει και δείχνει ενθουσιασμένη που τα νέα της επιτυχημένης πορείας της έφτασαν μέχρι την «πατρίδα» της, όπως αποκαλεί την Ελλάδα κάθε φορά που αναφέρεται σε αυτήν. «Στο σπίτι δεν μιλούσαμε ελληνικά, όμως μίλαγα πάντα τη γλώσσα με τη γιαγιά μου, την οποία επισκεπτόμουνα κάθε εβδομάδα» εξηγεί αναφερόμενη στη μητέρα του πατέρα της Γιάννη Ζυγούρα, η οποία καταγόταν από την Κοζάνη.
Τη χώρα μας την επισκέφτηκε για πρώτη φορά σαν παιδί μαζί με την οικογένεια της τη δεκαετία του ’70 και μετέπειτα τη δεκαετία του ’80, όμως κατάφερε να τη γνωρίσει καλύτερα αρκετά χρόνια μετά. «Τον Ιανουάριο του 1991 ήρθα και πάλι στην Ελλάδα στο πλαίσιο ενός μηνιαίου προγράμματος για νέους ελληνικής καταγωγής από χώρες του νότιου ημισφαιρίου, προκειμένου να γνωρίσουν καλύτερα την ελληνική κληρονομιά και τον ελληνικό πολιτισμό. Ήμουν μαζί με νέους ανθρώπους από την Αυστραλία, τη Νέα Ζηλανδία, την Αργεντινή, τη Νότιο Αφρική, τη Βραζιλία και τη Χιλή, όλοι μας παιδιά Ελλήνων μεταναστών» εξηγεί στη «Espresso της Κυριακής» η Στέλλα Ζυγούρα.
Το 2001 ήταν η τελευταία φορά που βρέθηκε στη χώρα μας προκειμένου να επισκεφθεί μαζί με τον πατέρα της την Κοζάνη και τα χωριά από τα οποία κατάγονταν οι παππούδες της. Τότε, της δόθηκε και η ευκαιρία να τραγουδήσει σε πολλά καλοκαιρινά φεστιβάλ που διοργανώνονταν στα χωριά αυτά. «θα ήταν μεγάλη μου τιμή να τραγουδήσω μπροστά σε ελληνικό κοινό» λέει, εκφράζοντας παράλληλα την ευγνωμοσύνη της για τα διθυραμβικά δημοσιεύματα γύρω από το άτομο της στον αυστραλιανό και τον γερμανικό Τύπο.
 toblogtonkirion.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια