Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Μειώνουν τα έξοδα με ανακυκλωμένο χαρτί τουαλέτας

Το δικό τους ανακυκλωμένο χαρτί υγείας ενδέχεται να παράγουν από τις αρχές του 2011 οι κρατούμενοι στις φυλακές της Αϊόβα.
Πιο συγκεκριμένα, σε μια προσπάθεια να περικόψει έξοδα, η διοίκηση των φυλακών αποφάσισε να ακολουθήσει το παράδειγμα των σωφρονιστικών ιδρυμάτων του Μιζούρι και να αρχίσει να «κόβει» το δικό της χαρτί υγείας, προκειμένου να καλύπτει τις ανάγκες των εγκλείστων.
Με την εν λόγω κίνηση, οι υπεύθυνοι υπολογίζουν πως θα εξοικονομούν περίπου 100.000 δολ. ετησίως δίνοντας, παράλληλα, δουλειά σε 35 με 50 κρατουμένους.
«Εντάξει, το εν λόγω χαρτί δεν θα είναι τόσο ωραίο ούτε τόσο αφράτο όσο αυτό που πωλείται στα ράφια των σούπερ-μάρκετ αλλά θα την κάνει τη δουλειά του», δηλώνει ο δεσμοφύλακας Αλ Ράιτερ.
Να σημειωθεί πως στις εννέα κρατικές φυλακές της Αϊόβα ζουν 8.900 κρατούμενοι και εργάζονται 2.800 υπάλληλοι, οι οποίοι, όλοι μαζί, υπολογίζεται πως χρησιμοποιούν ετησίως περί τα 900.000 ρολά χαρτιού.
Ωστόσο, το εν λόγω χαρτί δεν θα είναι το πρώτο προϊόν «σωφρονιστικής» παραγωγής. Κάθε άλλο μάλιστα. Οι φυλακές της συγκεκριμένης πολιτείας πλέον έχουν μεταμορφωθεί σε κανονική βιομηχανία (την επονομαζόμενη «Iowa Prison Industries») με ετήσια έσοδα ύψους 22 εκατ. δολ. στο πλαίσιο της οποίας, 600 κρατούμενοι παράγουν έπιπλα, φίλτρα αέρα, ρούχα, χημικά, πινακίδες κ.α.

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια