Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Στέλιος Παρλιάρος Το να φτιάχνεις μόνος σου τα γλυκά δρα ως ψυχανάλυση

Γιατί είναι καλύτερο να φτιάξουμε μόνοι μας τα χριστουγεννιάτικα γλυκά; Καταρχήν, το να φτιάχνεις μόνος σου τα γλυκά δρα ως ψυχανάλυση. Φέρνει χαρά στο σπίτι. Μας θυμίζει κάτι από τα παιδικά μας χρόνια, όταν η μαμά και η γιαγιά έφτιαχναν τα γλυκά. Επίσης, τελευταία είναι και η τάση να ψάχνουμε συνταγές και να ξέρουμε τι υλικά βάζουμε... Και ας μην πάρει το δημιούργημά μας το τέλειο σχήμα, δεν πειράζει! Παραδοσιακά ή εναλλακτικά; Είναι καλύτερο να ακολουθούμε τις συνταγές της γιαγιάς ή να πειραματιζόμαστε; Μια χαρά είναι της γιαγιάς, να υπάρχουν ως βάση για να τα εξελίσσουμε εμείς! Αλλάζουν τα πράγματα, νέα υλικά, αλλαγές στα διακοσμητικά. Υπάρχει μόδα στα γλυκά; Τι προτείνετε εσείς για τις γιορτές; Πράγματι υπάρχουν τάσεις στα γλυκά. Εγώ, για φέτος, προτείνω χριστουγεννιάτικα cakes με μπαχαρικά και υφάλμυρους κουραμπιέδες. Ποια είναι τα βασικά υλικά ζαχαροπλαστικής που πρέπει να έχουμε πάντα στο ντουλάπι της κουζίνας; Σοκολάτα (που όλοι την αγαπάνε), κρέμα γάλακτος, 1 κουτί γάλα, αβγά, αλεύρι και ζάχαρη. Ποια είναι τα εργαλεία-σκεύη που θα πρέπει να έχουμε στην κουζίνα μας; Ένα μίξερ (για να μας βοηθάει να μη χτυπάμε με το χέρι), 1 πλαστική κουτάλα Mαρίζ, 1 ζυγαριά (οπωσδήποτε), φούρνο και –για αργότερα– 1 θερμόμετρο. stylista.gr

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια