Η ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΔΩ ►

Oι 50 καλύτερες γεύσεις στον κόσμο και πού θα τις δοκιμάσετε

Όλο και περισσότερο ταξιδεύουμε, όλο και περισσότερο γευόμαστε. Όχι απαραίτητα σε ακριβά και fancy εστιατόρια, αλλά και σε πολύ ταπεινά ταβερνάκια. Τα καλύτερα μπορεί να κρύβονται σε απίθανα σημεία! Αυτά τα σημεία με τις καλύτερες γεύσεις από καθετί κλήθηκε να ανακαλύψει μια μεγάλη ομάδα από ειδικούς σε ολόκληρο τον πλανήτη τις "50 καλύτερες γεύσεις στον κόσμο και πού θα τις δοκιμάσετε" για το περιοδικό Food Magazine της βρετανικής εφημερίδας Observer. Εμείς παρουσιάζουμε μόνο κάποιες από αυτές!
* Ρόδος: Μελιτζανοσαλάτα:
Οι μελιτζάνες σιγοψήνονται για έξι ώρες και έρχονται στο τραπέζι ολόκληρες για να ξεφλουδιστούν μπροστά στα μάτια σας. Αφαιρούν τη σάρκα, την ψιλοκόβουν με δύο μαχαίρια και προσθέτουν χτυπημένη κρέμα με ψιλοκομμένα φουντούκια, λεμόνι, γλυκό πιπέρι, ελαιόλαδο, τυρί φέτα και αλάτι. Απλώς απίστευτη!
* Μέξικο Σίτι: Τάκος. Κάτοικοι και ξένοι είναι ικανοί να οδηγήσουν μέσα από το μποτιλιάρισμα της πολυπληθούς πόλης για να φτάσουν σε αυτή τη συνοικιακή ταβέρνα (taqueria), η οποία σερβίρει από το σούρουπο μέχρι το χάραμα. Η μεγάλη ατραξιόν είναι το τάκος al pastor - μια σπεσιαλιτέ της πρωτεύουσας του Μεξικού - το οποίο φτιάχνεται με χοιρινό κομμένο με ειδικό τρόπο και με απίστευτα φρέσκια σάλτσα σε μερίδες για ...γίγαντες.
* Πεκίνο: Πάπια Πεκίνου. Σε αυτό το εστιατόριο, με ιστορία 145 χρόνων, έχουν σερβιριστεί πάνω από 115 εκατομμύρια μερίδες πάπιας, ενώ ο πρώτος πρωθυπουργός της Κίνας, ο Zhou Enlai, είχε επιλέξει το μέρος αυτό αυτοπροσώπως. Η κριτσανιστή πέτσα, η ζουμερή σάρκα που λιώνει στο στόμα και οι 400 διαφορετικές εκδοχές της πάπιας Πεκίνου που σερβίρονται εδώ τα λένε όλα.
* Δελχί: Κάρι. Σε έναν δαίδαλο μικρών δωματίων στην καρδιά του θορυβώδους παζαριού στο Παλαιό Δελχί, η οικογένεια Zahiruddin, που κάποτε μαγείρευε για τους Ινδούς αυτοκράτορες Mughal, σερβίρει μοναδικά πιάτα με κάρι και ψητά κρεατικά από το 1913. Το κοτόπουλο με κάρι που προσφέρεται με πλούσια σάλτσα ντομάτας είναι πλέον κάτι σαν σήμα κατατεθέν της περιοχής. Οι γνώστες ορκίζονται ότι είναι το καλύτερο κάρι στην Ινδία και σε ολόκληρο τον κόσμο. 

ΣΧΟΛΙΑ

0 Σχόλια